InclusivComunicat Mircea Purcaru, vicepreşedinte ALDE Arad

  de - | 17 octombrie 2017, 10:51 AM | Inutile

  0

  Mircea Purcaru, vicepreşedinte ALDE Arad, spune că partidul a refuzat schimbarea ministrului Viorel Ilie nu pentru că ar ţine neapărat ca acesta să fie pe funcţie, ci pentru a da un semnal clar că ALDE nu va renunţa la apărarea principiilor. „ALDE nu a dorit nicidecum să ţină pe funcţia de ministru o anumită persoană, ci să transmită mesajul că nu a renunţat şi nu va renunţa la apărarea prezumţiei de nevinovăţie, indiferent cât de mari sunt presiunile.

  Consider că preşedintele Klaus Iohannis a greşit fundamental afirmând că în politică nu funcţionează prezumţia de nevinovăţie, când, de fapt, tocmai în politică acesta trebuie să fie un principiu capital. Aşa cum spunea şi preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, este de domeniul absurdului ca orice procuror, la comandă politică sau din prostie, să poată schimba miniştri prin întocmirea unor dosare, afectând grav funcţionarea statului. Ca partid liberal, ALDE nu va accepta niciodată ca în numele aşa zisului stat de drept să fie profund afectat chiar statul de drept, să se dea lovituri contra adevăratei democraţii.

  Coaliţia de guvernare a trecut printr-un moment de mare cumpănă, rezolvat, din fericire pentru continuarea punerii în aplicare a programului, din nefericire, cu sacrificii dureroase pentru PSD. Este de apreciat declaraţia preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, care a spus că sentimentul de frustrare în rândurile acestui partid nu este cauzat de refuzul ALDE de a-i ridica sprijinul ministrului Viorel Ilie, ci de situaţia în sine. Chiar dacă nu a existat altă cale de ieşire din impas înafara demisiilor miniştrilor PSD, poziţia ALDE privind prezumţia de nevinovăţie se „contabilizează” la coaliţie”, este de părere Mircea Purcaru.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.

  Logo Aplicatie Special Arad

  Special Arad