vineri, 21 iunie, 2024

Special Arad Logo

  InclusivComunicat Mircea Purcaru, vicepreședinte ALDE Arad

  de - | 26 februarie 2018, 12:03 PM | Undeva

  0

  Mircea Purcaru, vicepreședinte ALDE Arad, se declară stupefiat de modul în care unii politicieni comentează decizia ministrului Tudorel Toader de a declanșa procedura de revocare a șefei DNA, Laura Codruța Kovesi.

  Doar din dorința de a ataca Guvernul pentru a se face remarcați, unii politicieni emit opinii total lipsite de logică. Așa a procedat un primar deja celebru-cel al municipiului Iași, Mihai Chirică. Acesta spune că, într-adevăr, este necesară o reformă a justiției, dar, citez:

  „De ce apar cazuri Portocală şi altele, care aduc o imagine extrem de rea, ca şi reforma pe care încearcă acum să o facă domnul Dragnea?”. Ca să folosesc o expresie deja tocită, e de noaptea minții! Cum, adică să spui că vrei reformă, dar nu prin devoalarea personajelor corupte, lipsite de orice urmă de moralitate, care încalcă legea, pe motiv că dezvăluirile strică imaginea României? Adică, nu faptele demne de mafia ale unor procurori afectează imaginea României, ci dezvăluirea lor, lupta împotriva lor! Dacă la așa ceva recurge un politician care nu face parte din tagma așa zișilor rezistenți, ce mai putem pretinde de la cei care nu doresc decât păstrarea actualei legislații, pentru ca ei și stăpânii lor să dețină pe mai departe monopolul cătușelor?!

  Ce este și mai grav, primarul Chirică susține că România trebuie să dea dovadă de obediență slugarnică față de Uniunea Europeană, pentru ca nu cumva să activeze articolul 7, ca în cazul Poloniei. Citez din nou : Polonia n-a resimţit foarte mult activarea Articolului, care, de altfel, nici nu se aplică în momentul de faţă, pentru că Polonia este din punct de vedere economic într-o situaţie mult mai favorabilă decât România… La noi lucrurile stau altfel. Din ce în ce mai mult se discută despre retragerea finanţărilor europene pentru România a unei sume de peste 870 de milioane de euro, o gaură remarcabilă aş putea spune, faţă de ce necesităţi are România în momentul de faţă. Acum, la 100 de ani de la Marea Unire, Guvernul României este îndemnat să nu facă «greșeala» să promoveze o atitudine demnă față de «stăpâni», pentru ca nu cumva aceștia să o pedepsească! Orice alte comentarii sunt de prisos”, conchide Mircea Purcaru.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.