vineri, 19 aprilie, 2024

InclusivComunicat Mircea Purcaru, vicepreşedinte ALDE Arad

de - | 3 februarie 2018, 2:27 PM | Undeva

Mircea Purcaru, vicepreşedinte ALDE Arad, se declară „stupefiat” de atitudinea aşa zişilor apărători ai statului de drept şi justiţiei, care, înafara oricărei logici, cer demisia unui Guvern abia instalat. În opinia sa, este o dovadă a faptului că aceştia sunt manipulaţi pentru a da impresia de instabilitate şi de prezentare a României ca o ţară neguvernabilă.

„Dezamăgiţi de faptul că majoritatea parlamentară nu a putut fi răsturnată, pentru aducerea la guvernare a celor care îi plătesc din greu pentru a ţipa şi înjura coaliţia PSD-ALDE, erijându-se în apărători ai justiţiei şi statului de drept, atât „rezistenţii” din piaţă cât şi susţinătorii lor, PNL şi USR, par să-şi fi pierdut uzul raţiunii. Cu toate că preşedintele Klaus Iohannis a validat Guvernul, în întregul său, recunoscând, practic, că nimeni nu are dreptul să nu ţină cont de prezumţia de nevinovăţie, ei o ţin una şi bună cu „penalii”. Parcă ar fi nişte papagali care, învăţaţi să înjure, nu se mai pot opri nici dacă stăpânul le spune să nu mai înjure. Comisia Europeană, prin chiar preşedintele său, a recunoscut, în discuţiile cu Klaus Iohannis, că justiţia în românia este funcţională, iar punerea Codurilor în acord cu deciziile Curţii Constituţionale o va face Parlamentul României şi nu altcineva. Cu toate acestea, liberalii şi USR-iştii, la unison cu „apărătorii dreptăţii”, continuă să afecteze grav imaginea României, pentru că sarcina lor este păstrarea instituţiilor represive ale statului ca unelte, arme împotriva adversarilor politici. Nu există dovadă mai clară decât cazul celor 7 foşti miniştri, pe care DNA i-a distrus pur şi simplu, fabricându-le ilegal dosare. Iar ei vor ca acest lucru să fie posibil în continuare. Faptul că acum, după instalarea Guvernului Dăncilă, cei care scandau la unison „Iohannis e cu noi” îl atacă şi-l acuză de laşitate, arată că, de fapt, ei şi stăpânii lor nu aveau nicio clipă intenţia de a-l sluji pe preşedinte, ci, dimpotrivă, doar îl foloseau pentru a-şi atinge scopurile. Sper că preşedintele a înţeles acest lucru şi, de acum încolo, va refuza să le mai facă jocurile. Un ministru al Franţei a fost acuzat de viol, adversarii politici i-au cerut demisia, dar Guvernul i-a spus să nu demisioneze, iar replica pentru adversari a fost vehementă: dacă ar fi după voi, ne-aţi face la toţi dosare şi ne-aţi cere să demisionăm toţi. Din păcate, în România chiar s-a întâmplat acest lucru şi cei care doresc să se poată întâmpla în continuare se dau de ceasul morţii să păstreze legile staliniste introduse de către Monica Macovei”, declară Mircea Purcaru.