Avocat.net scrie că impozitele auto s-ar putea modifica din 2018. La Senat urmează în dezbatere propunerea legislativă privind modificarea alin. 2 al art. 470 din Legea 227 / 2015 privind codul fiscal. Amendamentul este, aparent, pentru reducerea impozitelor. Dacă Parlamentul dă ok pe lege, iar preşedintele Iohannis o promulgă, legea va fi publicată în Monitorul Oficial.

Deşi este un act normativ pentru reducerea impozitelor, din cauza formulei din calcul la cm cub, unele categorii de proprietari şi cele mai mari, de fapt, vor plăti mai mult. Dacă azi calculăm impozitele prin înmulţirea grupelor de câte 200 cm3 cu valoarea clasei de cilindree în care se încadrează, noua lege va stabili impozitul prin înmulţirea centimetrilor cubi cu valoarea corespunzătoare unei noi clase de capaclitate cilindrică, scrie Avocat.net.

Conform unui tabel al aceleiaşi publicaţii, grila de impozitare arată astfel:

impozit-auto-avocatnet-ro-1

Iniţiatorii legii spun că actul normativ este o soluţie pentru evitarea înmatriculării maşinilor cu motoare mari în alte ţări vecine.  Noi credem că ori cineva ne forţează să găsim soluţii mai mici de motorizare pentru reducerea poluării – ceea ce nu ar fi rău – ori cineva ştie că motoarele de 1.6 litri au probabil cea mai mare proporţie în vânzări.

sursa: promotor

Foto: Avocat.net

-, 7 decembrie 2017, 2:19 PM