Zona de taxare B pe foaie, în realitate cratere și dezastru. Arădenii plătesc Primăriei taxe pentru ceva ce nu au

  de Mihai Todoca | 19 decembrie 2018, 7:53 AM | Administraţie | Știri Arad

  2

  Din anul 2015, luna decembrie, printr-o hotărâre de consiliu local (nr.370/2015) s-au stabilit taxele și impozitele pentru locuitorii din Arad prin delimitarea zonelor în care se află străzile. Astfel au fost împărțite în diferite zone de la A la D. Adică de la străzile care dispun de asfalt/pavat cu trotuar, rețea de apă potabilă pe stradă, iluminat stradal, canalizare, spații comerciale și transport public la 15 minute de mers pe jos, zone de agrement, parcuri și altele până la străzile de pământ, acelea care nici măcar nu au un nume încă.

  Dar să vorbim pe subiect, iar azi, cazul de față este strada Vasile Pârvan din zona Mureșel. Aceasta apare ca fiind în zona B (reţea apă potabilă pe stradă, drum asfaltat/pavat cu trotuar, iluminat stradal public, transport public la 25 minute de mers pe jos, reţea termoficare pe stradă sau reţea gaz pe stradă, canalizare menajeră, spaţii comerciale la 25 minute de mers pe jos, teren cuprins în proiecte de modernizare/reabilitare/ dezvoltare).

  Doar că strada respectivă nu are nici un metru de asfalt, nici măcar nu credem că a văzut vreodată un strop de beton, dar taxele… sunt plătite de arădeni pentru zona B. Pe lângă faptul că plătesc taxe pentru zona B, arădenii care locuiesc pe strada Vasile Pârvan din zona Mureșel se văd nevoiți să mai scoată alte câteva sute de lei pentru diverse reparații la mașinile care li se rup în gopile formate pe strada care apare în acte ca fiind asfaltată.

  În acest sens am făcut o cerere primăriei pe legea 544, privind liberul acces la informatiile de interes public și am întrebat care este firma care a efectuat lucrările de asfaltare a străzii respective, cât și pavarea trotuarului. Totodată am cerut răspuns să aflăm cine a făcut recepția lucrării. Răspunsul de la primărie a fost unul la care ne așteptam (din păcate…):

  „În ultimii ani, Primăria municipiului Arad nu a executat lucrări de asfaltare sau pavare a trotuarului de pe strada Vasile Pârvan din cartierul Aradul Nou. În schimb, această stradă se numără printre cele 55 de străzi încluse în obiectivul de investiție „Reabilitare străzi în Municipiul Arad – Etapa a II-a”. Lucrările vor începe în momentul în care condiţiile meteo vor permite acest lucru”.

  Mai mult ca sigur că nu numai că Primăria nu a lucrat de vreo 20 de ani pe strada respectivă, însă credem că nici măcar nu a fost cineva de la administrație pe respectiva stradă, din moment ce e catalogată ca zona B…

   

   

   

  Distribuie articolul

  Comentarii

   • Perfect adevarat. Un om de proasta calitate, incapabil sa administreze acest oras. Stateam in trafic zilele trecute si ma gandeam: ce a facut Gheorghe Falca in cele 4 mandate? Si raspunsul este simplu: nimic. Si totusi, sunt persoane care inca traiesc in lumea creata de aceasta caricatura de politician. Un individ arogant, incapabil sa gandeasca obiectiv sau sa-si asume responsabilitatea. Sper sa candideze la alegerile europarlamentare. Si sper ca aradenii sa nu-l voteze doar ca sa scapam de el. Un esec in aceasta cursa va fi finalul carierei lui de primar. Isi va ocupa locul meritat in istoria Aradului: o nulitate. O nota de subsol.

    PS. As dori sa adresez o rugaminte celor de la Special Arad. Putem afla care este situatia bazinului nou construit de la subcetate?

    +1 voturi
    +1
    -1

  Scrie un comentariu

  5 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.