duminicã, 25 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Zile „de foc” pentru pompieri. Au avut de stins 17 incendii de vegetație uscată

  de Special Arad | 9 iulie 2021, 10:30 AM | Știri Arad

  1

  Este, din nou, acea perioadă din an în care oamenii dau foc resturilor vegetale fără să ia în considerare pericolul la care se expun. Mai mult, din cauza temperaturilor ridicate, unele dintre incendii au loc chiar și fără intervenția umană.

  „Începând cu 01.07.2021, subunitățile ISU Arad au intervenit pentru stingere unui număr de 17 incendii de vegetație uscată, resturi vegetale, deșeuri. Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență au intervenit în 10 situații, pentru stingerea unor astfel de incendii. Incendiile s-au manifestat pe suprafețe cuprinse între 20 mp si 5000mp unele dintre ele cu posibilitatea de propagare la construcții sau culturile agricole. Reamintim populației că este interzisă curățarea prin incendiere a vegetației uscate, resturile vegetale sau miriștilor”.

  Pe lângă incendiile care au în prim plan vegetația, pompierii continuă misiunile și în altfel de cazuri. Mai exact, ieri, două echipaje ale Gărzii de intervenție nr. 2 Chișineu Criș s-au deplasat în localitatea Pilu pentru stingerea unui incendiu la un utilaj agricol aflat în planul de grâu.

  „Incendiu care s-a manifestat inițial la utilaj s-a propagat cu viteza la grâu fiind favorizat de condițiile meteo. După 2 ore de intervenție dificilă din cauza accesului greu în zonă, incendiul a fost localizat si stins”, au transmis reprezentanții ISU Arad.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  8 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.