marþi, 23 aprilie, 2024

Special Arad Logo

    Pericol la Palatul Cenad! Cad elementele de construcție

    de Andreea Daniela B. | 16 decembrie 2022, 12:21 PM | Știri Arad | Topic special

    9

    Pompierii au fost alertați vineri, în jurul orei 12:00, în ceea ce privește elementele de construcție de la Palatul Cenad, unele dintre acestea fiind la un pas de a cădea, ceea ce ar însemna să rănească trecătorii. Astfel, aceștia s-au deplasat la fața locului pentru a lua măsurile necesare.

    Pericol de cădere a elementelor de construcție de pe Bulevardul Revoluției, numarul 73, la Palatul Cenad. Se deplasează la fața locului S42 a Detașamentului Arad”, transmite ISU.

    Amintim că imobilul se află de ani de zile într-o avansată stare de degradare, în acest sens fiind montat inclusiv un „tunel” din lemn pe latura de pe strada Romul Veliciu. În clădire, pe lângă spații aflate în proprietate privată, există și spații care sunt în proprietatea Primăriei Arad, iar de mai bine de un an municipalitatea tot anunță că se pregătește să intervină, însă că pentru acest lucru este necesară clarificarea actelor referitoare la actele de proprietate din pod. Fiind vorba de o diviziune forțată, cota parte din pod care revine fiecărui locatar nu este exact stabilită.

    Până la rectificarea acestor documente însă, clădirea se degradează tot mai mult pe zi ce trece…

    Mai multe detalii despre situația imobilului puteți citi în acest articol: Reabilitare de răsunet și cu ecou în fiecare an: Palatul Cenad urmează să fie refăcut până la… altă promisiune – Special Arad · ultimele știri din Arad

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Comentarii

    1. Chiar ma uitam săptămână trecuta de pe partea cealaltă, e si mai evidenta degradarea si pericolul ca elemente de structură sa cadă pe trecători.
      Situația e si mai gravă la clădirea de pe Grigore Alexandrescu, ceea ce împiedică sa cada o mare parte din zidul fațadei sunt vreo 2 grinzi care suatin legatura, cand vor putrezi din cauza expunerii la ploii, va urma o tragedie.
      Mă mir cum ăla cu rondourile, nu le-a vazut. De fapt primaria arvtrebui să aibe un departament, cativa angajați care să se ocupe exact de acest lucru, de potentiale pericole pe care le prezonta clădirile degradate asupra trecatorilor, bineînțeles sa poată să impună proprietarilir masurile necesare. Asemenea comisii există in orașele din țările civilizate, ex: orașul New York.

      0 voturi
      +1
      -1
        • Nu, e cel de lângă, adică chiar cel din mijloc, sunt trei imobile dgradate.
          Situația e gravă pt. ca un zid de cărămidă cand se prăbușește nu te avertizează, nu scoate nici un fel de sunet decât bufnitura finală.
          O grindă sau o scândură când cedează, te avertizeaza prin sunetele pe care le scoate, cărămida, nu.

          0 voturi
          +1
          -1
          • Am înțeles. Da, din păcate sunt multe imobile degradate în cazul cărora simplul fapt că proprietarii sunt supraimpozitați pt degradare nu face ca aceștia să ia măsurile necesare…. ar trebui legi care să permită confiscarea clădirii dacă timp de mai mulți ani e lăsată complet de izbeliște…

            0 voturi
            +1
            -1
            • ohooo, dacă m-ați cunoaște mai bine ați afla ce repulsie totală am față de comunism! Știu că am lăsat un comentariu cam drastic, însă vă asigur că pe lângă cazurile în care proprietarii nu intervin asupra imobilului din lipsă de bani (și chiar și aici, dacă nu ai bani, vinzi, nu lași până ajunge în ruină), sunt unele situații în care proprietarii efectiv nu sunt interesați defel de îngrijirea proprietății, chiar dacă au foarte mulți bani. Vedeți cazul vilei Nufărul din Moneasa, a cărui proprietar este un milionar aflat în topul Forbes! Deci ce încercam să subliniez cu comentariul meu „comunistoid” este că ar trebui să existe ceva măsuri prin care și pe aceștia îi poți forța cumva să aibă grijă de proprietățile lor și să nu ajungem în situația semnalată de cititorul nostru, anume să cadă clădirea pe vreun trecător și să-l omoare, pentru că „onor proprietarul” nu ia nicio măsură… Sper că am explicat cât de cât elocvent

              0 voturi
              +1
              -1
            • N-ați explicat nimic, doar vă arătați din nou dublu standard de care faceți uz. Ar trebui să le cereți si celor care au locuinte in blocurile vechi , să-și vândă locuințele dacă n-au bani pt. anveloparea termică.
              A, vă lipsește gandirea critică si analiza imparțială a faptelor.
              Vă doresc sa aveți o locuință intr-un imobil vechi cu impozit 500% și o locuinta intr-un bloc in care d-tră sa plătiți aproape nimic pt. anveloparea blocului, să se facă din banii celorlalți fraieri.

              0 voturi
              +1
              -1
            • Și dacă v-aș spune că am locuit până în 2009 într-un imobil vechi și că familia mea a vândut apartamentul tocmai pt că era prea costisitor, iar apoi s-a mutat la bloc, ce părere aveți? Și dacă vă spun că acum am refuzat să semnez pentru a fi trecut blocul în care locuiesc pe lista pt reabilitare termică pe banii Primăriei, despre asta ce mai adăugați? După cum spuneam, știți tare puține despre mine, iar dintr-o singură frază scrisă într-un comentariu e cam greu să aveți destule informații ca să mă catalogați direct Ana Pauker… mă rog, „pauket”. Ca să o lămuresc clar: pt clădiri istorice, da, ar trebui să fie ajutați proprietarii cu sprijin financiar, există și o lege în acest sens, care nu se aplică. Dacă ați fi citit unele articole scrise de mine, precum și cel despre Gala clădirilor, ați fi văzut că critic administrația că nu o face. Însă pe de altă parte, cred că e important să conștientizăm că SUNT și cazuri de proprietari care nu sunt defel curioși de starea proprietăților și care chiar au bani, iar cu ăștia nu prea avem ce face mare lucru momentan ca să îi forțăm să treacă la treabă

              0 voturi
              +1
              -1
    2. Referitor la imobilul cu nr. 2 situat pe strada Grigore Alexandrescu, acolo nu este vorba despre un cetatean amarat acolo vorbim de o societate comerciala care detine acel imobil . Doriti sa contribuim si pentru a ajuta agenti economici sa-si reabiliteze cladirile pe care le achizitioneaza ? Eu nu as fi de acord , oricum de la bugetul de stat acolo unde contribuim cu totii prin impozite directe s-au luat bani, s-a reconditionat Cantina CFR apoi aceasta pentru o suma ridicola a ajuns in mana familiei Falca care a transformat-o in Biserica Raul Trezirii unde sunteti invitati in perioada 15-17 decembrie a.c. sa participati la un targ caritabil de Craciun, poftiti si contribuiti la reconditionari de cladiri !

      0 voturi
      +1
      -1

    Scrie un comentariu

    7 + 2 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.