Vlad Botoș, europarlamentar USR PLUS, despre noua strategie industrială UE

  de - | 5 mai 2021, 10:52 AM | Comunicate contra cost

  0

  Comunicat Vlad Botoș. Economia mondială se află într-o continuă schimbare, iar industria europeană, în acest context, trebuie să se adapteze într-un mod rapid pentru a face față noilor provocări.

  Cunoaștem cu toții că industria Europei a fost motorul, a impulsionat modificările majore și și-a pus amprenta într-un mod evident asupra economiei mondiale. Acum industria europeană are nevoie de o altă abordare, de un alt impuls pentru a face față concurenței mondiale, dar și de a îndeplini obiectivele noii politici europene care privesc ecologia și digitalizare.

  Noua strategie industrială va ajuta industria europeană să-și îndeplinească obiectivele pentru o industrie
  – mai verde
  – mai circulară și competitivă
  – mai digitală.

  Europarl.europa.eu/news

  Modelul de succes al alianțelor industriale la nivel european precum cel în domeniul bateriilor, al plasticului sau a microelectronicii va fi extins dorindu-se apariția unor noi alinațe industriale precum cea a hidrogenului curat sau a alianței industriilor cu emisii scăzute de dioxid de carbon.

  Uniunea Europeană are în vedere această importantă parte a economiei europene deoarece industria reprezintă:
  – 20% din valoarea adăugată totală a UE
  – 35 de milioane de locuri de muncă
  – 80% din exporturi
  – 99% din companii sunt IMM-uri.

  Am fost aleși să facem treabă, iar industria reprezintă un pilon important al economiei europene.


  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.