luni, 20 mai, 2024

Special Arad Logo

  Vlad Botoș, europarlamentar USR, ține subiectul Schengen pe agenda de zi a Parlamentului European (P)

  de - | 23 aprilie 2024, 7:31 PM | Comunicate contra cost

  0

  Vlad Botoș, europarlamentar USR, membru în grupul politic Renew Europe, ține subiectul Schengen pe agenda de zi a Parlamentului European, a politicii europene, de fapt.

  Aseară, în plenul de la Strasbourg, Vlad Botoș a susținut necesitatea intrării României în Spațiul Schengen și pentru căile terestre, adică pentru modalitatea cea mai utilizată de români pentru a ieși din și intra în țară. La dezbatere a participat doamna comisar Ylva Johansson care susține acest proiect al României și este unu dintre militanții activi ai cauzei țării noastre.

  Aceste scurte dezbateri în cadrul oficial confirmă încă o dată faptul că majoritatea statelor europene și majoritatea oficialilor din politica europeană sunt de acord cu aderarea României la Spațiul Schengen cât mai repede. Discuțiile arată clar relațiile foarte bune pe care unii politicieni români știu să le formeze la nivel european, ceea ce nu poate decât să ajute țara noastră în îndeplinirea acestui deziderat de țară, dar și atunci când România are nevoie de susținere în alte situații.

  Vlad Botoș spunea că „Timp de 5 ani am spus în fiecare dezbatere din acest plen, în fiecare sesiune plenară de la Strasbourg că locul României este în Spațiul Schengen și vă mulțumesc doamna comisar Ylva Johansson că sunteți prezentă în această seară aici și la această dezbatere, și vă mulțumesc pentru lupta dumneavoastră și pentru efortul dumneavoastră de a susține această cauză a României de a fi parte și cu spațiul terestru în zona Schengen.

  Dragi colegi, „Nu lăsăm pe nimeni în urmă” este principiul care stă la baza acestei construcții politice și economice deosebite, pe care noi toți o reprezentăm Uniunea Europeană.

  Tocmai de aceea România în Schengen trebuie să fie unul dintre obiectivele noastre a tuturor, ale celor care reprezentăm Uniunea Europeană, și de aceea îmi doresc ca și dumneavoastră să susțineți și după 9 iunie acest deziderat de țară pe care România mai trebuie să îl îndeplinească, România în Schengen și cu spațiul terestru. Vă mulțumesc”.

  Este unul dintre momentele acelea care par nesemnificative, dar care rămân în mintea și chiar în sufletul participanților. Ceea ce s-a văzut aseară în Parlamentul European a fost un schimb cald de opinii, aproape un parteneriat neoficial, dar care poate avea o însemnătate mare în relațiile dintre state.

  Vlad Botoș este unul dintre politicienii cei mai implicați în susținerea drepturilor românilor de a circula liber, fără granițe și birocrație inutilă.


  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.