joi, 30 mai, 2024

Special Arad Logo

  Vlad Botoș, europarlamentar USR, discuții informale cu vice-președinta Comisiei Europene Margrethe Vestager (P)

  de - | 30 aprilie 2024, 10:17 AM | Comunicate contra cost

  0

  Vlad Botoș, europarlamentar USR, membru al grupului Renew Europe, a participat săptămâna trecută la o dezbatere informală cu Margrethe Vestager, vicepreședinte executiv al Comisiei Europene.

  Uniunea Salvați România este membră a Alianței Liberalilor Europeni, iar în Parlamentul European face parte din Grupul Renew Europe, grup din care face parte și doamna Vestager. Ca urmare, Vlad Botoș a avut ocazia de a participa la numeroase întâlniri și dezbateri informale cu doamna vice-președintă.

  ”Aceste întâlniri au fost frecvente pe parcursul mandatului de 5 ani pe care l-am avut în Parlamentul European, doamna Margrethe Vestager fiind o susținătoare a României, cu atât mai mult cu cât portofoliul dumneaei se referea la digitalizarea Uniunii Europene, iar România este unui dintre liderii acestui domeniu în Europa.

  Am ținut să-i mulțumesc personal pentru tot sprijinul acordat României, dar și USR-ului, pentru deschiderea cu care ne-a primit întotdeauna și pentru că și-a făcut timp să discute cu noi ori de câte ori am avut nevoie de informații despre acest domeniu sau despre proiectele legislative pe care le pregătea Comisia europeană.

  Am fost impresionat de cunoștințele doamnei vice-președinte în ce privește țara noastră dar și de sfaturile foarte directe și pertinente pe care ni le-a dat, ca om cu o vastă experiență în politica europeană.

  Unitatea forțelor de centru dreapta, pas pe care l-am făcut și noi în Alianța Dreapta Unită a fost una dintre soluțiile pe care Margrethe Vestager le-a susținut și le susține pentru o reală șansă de dezvoltare a Uniunii Europene și a României. Este important să fim pregătiți pentru un viitor în care re-industrializarea va fi pe primul loc, în care va trebui să facem pași serioși spre o economie autonomă, dar nu izolată.

  Este important să putem explica europenilor, oriunde s-ar afla ei, care sunt avantajele unei Europe Unite și care sunt beneficiile pe care le putem avea împreună.

  La finalul celui de-al doilea mandat în Comisia Europeană, doamna Vestager a fost alături de noi, de familia ei politică, Renew Europe la Strasbourg, pentru a sărbători 5 ani de victorii decisive, de proiecte, de muncă. În această ultimă întâlnire am simțit energia și necesitatea de a continua, de a merge înainte pentru că ceea ce am făcut în acest mandat trebuie continuat, România și Uniunea Europeană trebuie să meargă înainte, să lupte împotriva dezinformării.”

  Vlad Botoș, membru în Comisia pentru Dezvoltare Regională (REGI) este unul dintre europarlamentarii extrem de implicați în stabilirea la nivel european a regulilor privind prioritizarea și cheltuirea fondurile europene, iar împreună cu grupul Renew Europe a susținut permanent statul de drept, respectarea legii de către toți cetățenii, indiferent de statutul social.


  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.