joi, 20 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Vlad Botoş face pasul în spate. „Voi rămâne în USR, singurul proiect care a luat ființă de la firul ierbii”

  de Adriana Barbu | 11 iunie 2024, 10:12 AM | Politikos | Recomandările editorilor | Știri Arad

  3

  Europarlamentarul Vlad Botoş, probabil cel mai criticat politician arădean în aceste ultime zile, la nivel local, dar care are parte de critici extrem de dure şi la nivel naţional, foarte multe voci cerându-i să se retragă de la conducerea USR, după eşecul alegerilor, face pasul în spate. Decizia a fost anunţată de către Vlad Botoş pe contul său de facebook, acolo unde mulţumeşte echipei alături de care a luptat la alegeri şi în ultimii ani.

  În urmă votului exercitat de români la alegerile europarlamentare din 9 iunie 2024, Aradul rămâne cu un singur europarlamentar, penelistul Gheorghe Falcă. Potrivit rezultatelor numărătorii paralele, USR prinde doar trei mandate în Parlamentul European. Vlad Botoş ocupa poziţia a patra pe listele USR şi anterior alegerilor era dat ca sigur viitor parlamentar în PE.

  Vlad Botoș, ținta atacurile dure ale tututor

  Botoş este acum şi ţinta atacurilor celor care ar fi vrut o schimbare la nivelul Aradului, colegul său de partid Adrian Wiener pierzând fotoliul de primar al oraşului la distanță de aproximativ 2.400 de voturi față de fostul și actualul primar Călin Bibarț şi datorită unor negocieri proaste făcute cu cei care teoretic l-ar fi susţinut.

  Acuze de acest fel se învârt şi ele masiv pe facebook şi asupra acestora vom reveni într-un alt material.

  Arădenii implicați în politică sau interesați real de fenomen susțineau că Wiener nu este sprijinit de propriul său partid şi că și-a făcut campania cu 4-5 oameni. Alte voci au susținut că nici măcar deputatul Wiener nu își dorea să câștige primăria

  După 8 ani de când stau în prima linie, unde recunosc, am încasat mult, poate nedrept de multe ori, a venit timpul să fac un pas lateral. Voi rămâne în USR singurul proiect care a luat ființă de la firul ierbii, proiect politic care dăinuie în politică românească.
  Până la urmă sunt singurul europarlamentar USR care a fost ales pe listele USR, cu ajutorul, cu sprijinul și datorită muncii a zeci de mii de colegi din toată țara și Diaspora. E totuși respectul minim pe care pot eu să-l dau colegilor mei”, a precizat europarlamentarul Botoș pe facebook.

  Postarea făcută pe facebook de europarlamentarul Vlad Botoș

  Iată mai jos, integral, postarea sa făcută publică pe facebook azi dimineață:

  „Aseară am ajuns la Bruxelles așa cum o fac de 5 ani încoace în fiecare luni. Am mers la birou să muncesc mai departe. Așa voi face până în ultima zi de mandat. Au fost zile epuizante, zeci de ore nedormite, dar asta nu înseamnă că nu trebuie continuăm munca de zi cu zi.
  Le mulțumesc tuturor delegațiilor din secțiile de votare pentru perseverență, pentru apărarea voturile. A fost un proces electoral groaznic organizat și obositor.

  După 8 ani de când sunt în prima linie, alături de colegii mei din USR, după 8 ani de muncă și luptă neîncetată, fără pauză pentru țara noastră, pentru libertate, democrație și mai ales după 5 ani de când reprezint cu demnitate, hotărâre România în Parlamentul European cred că a venit momentul să dedic (și) celor din jurul meu, soției mele, bunicilor mei, Adinei, lui Mathieu, Sabrinei, prietenilor mei timpul și energia necesară.

  Nu privesc experiența de duminică sau din zilele precedente ca pe o înfrângere. Deloc. E o lecție din care voi învăța multe. Accept democrația, votul oamenilor iar lumea va fi până la urmă reprezentată de cei pe care i-au ales din toate partidele (cei care vor da reprezentanți) în Parlamentul European.

  Probabil vor fi oameni la fel de harnici și energici, oameni care să le pese de România. Probabil vor fi oameni care își vor folosi toată cunoașterea și priceperea pentru a găsi aliați pentru România. Probabil vor bate țară-n lung și-n lat în fiecare sfârșit de săptămână așa cum am făcut-o eu. Probabil vor da din ei totul pentru a-și face munca cât mai bine de la primele ore ale dimineții până noaptea târziu.
  Le urez tuturor multă baftă și putere de muncă!

  După 8 ani de când stau în prima linie, unde recunosc, am încasat mult, poate nedrept de multe ori, a venit timpul să fac un pas lateral.
  Voi rămâne în USR singurul proiect care a luat ființă de la firul ierbii, proiect politic care dăinuie în politică românească.

  Până la urmă sunt singurul europarlamentar USR care a fost ales pe listele USR, cu ajutorul, cu sprijinul și datorită muncii a zeci de mii de colegi din toată țara și Diaspora. E totuși respectul minim pe care pot eu să-l dau colegilor mei.
  Vă mulțumesc tuturor pentru susținere, pentru critică, pentru sfaturi.

  Și nu uitați.

  Dacă vrem cu adevărat să se schimbe lucrurile în țară noastră în bine, trebuie fiecare să se implice și să-și asume asta. Schimbarea nu vine de la sine, niciodată. Pentru avea o schimbare a clasei politice este nevoie de muncă, energia, sacrificiul fiecăruia dintre noi, de organizare și dedicare. Nu sunt cuvinte mari. E strict factual. Altfel nu se se schimbă nimic.
  Hai, că se poate!
  Am fost ales să-mi fac doar treaba și o voi face până în ultima zi de mandat, cu dedicare și iubire de țară! 🇷🇴🇪🇺”

  Citește și:

  Lista nominală a noilor europarlamentari români. Din Arad, rămâne doar Falcă – Rezultate parțiale

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Un europarlamentar mai mult orbi decât urbi. Turnee prin orașe la sute de km sa ce ? Când în orașul tău e vraiste.Sau a vrut sa arate ca e de talie internațională, iaca a venit și valoarea reala.Sau poate în modul ăsta nu și a arătat sprijinul față de colegi

   +3 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  1 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.