joi, 25 aprilie, 2024

Special Arad Logo

    Vlad Botoș, eurodeputat USR PLUS: „UE, încotro?”

    de - | 11 mai 2021, 11:20 AM | Comunicate contra cost

    0

    Suntem cu toții acum cu ochii pe Uniunea Europeană. De un an de zile, de când a început perioada aceasta dificilă așteptăm să vedem hotărârile și, mai ales, acțiunile Uniunii.

    •  Ce se hotărăște la Bruxelles?
    •  Când vin echipamentele de protecție?
    •  Când se va aproba primul vaccin?
    •  Când vor ajunge vaccinurile în țară?
    •  Cine, unde și cum are dreptul să călătorească?

    Toate aceste întrebări și multe altele au făcut ca Uniunea Europeană să fie mult mai prezentă în mentalul colectiv, ne-au făcut să ne dăm seama că avem nevoie de Europa, în ciuda propagandei rusești care își dorește să creeze un val de euroscepticism.

    Acum, o dată cu începerea Conferinței pentru viitorul Uniunii Europene se nasc și alte întrebări la fel de importante:

    Cât de implicată ar trebui să fie Uniunea în deciziile statelor membre, mai vrem să existe unanimitate în Consiliul European, trebuie să se implice Europa în domenii ca sănătatea, educația, siguranța copiilor?

    Una dintre întrebările la care va trebui să găsim răspunsuri este dacă avem nevoie de liste europene pentru Parlamentul European?

    Ne dorim partide trans-naționale, partide europene?

    Dezbaterea pe această temă a început cu ceva vreme în urmă. Mai multe partide politice din diferite state ale Uniunii Europene discută tot mai des despre crearea acestor partide care să reprezinte europenii de oriunde ar fi ei, în funcție de ideologii, de opiniile lor legate de diferite subiecte de importanță pentru noi toți, fără a ne limita la granițele unui stat.

    Alegerea europarlamentarilor din listele trans-naționale ar face ca cetățenii, alegătorii să fie cei care hotărăsc direcția în care merge Uniunea Europeană, fie că vorbim despre direcția economică, ecologică, politică. Marile grupuri politice nu ar mai fi hotărâte prin negocieri între reprezentanții partidelor din toate cele 27 de state, ci de votul direct al tuturor europenilor.

    •  Trebuie să vedem care ar fi plusurile și minusurile unor asemenea organizații politice?

    •  Ar ajuta evoluția României, ar ajuta vieții politice, sociale și economice din țara noastră?

    Este o dezbatere interesantă pe care trebuie să o aducem și în România, în mediile politice sau în cele preocupate de viitor, de bună-starea societății românești și a statutului nostru de europeni.

    •  Trebuie să vedem care ar fi plusurile și minusurile unor asemenea organizații politice?

    •  Ar ajuta evoluția României, ar ajuta vieții politice, sociale și economice din țara noastră?

    Vă îndemn pe toți să participați activ la Conferința viitorului Uniunii Europene. Aveți toate informațiile & detaliile aici.

    De asemenea aici puteți găsi manifestul USR PLUS privind viitorul Uniunii Europene.

     


    Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate.

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Scrie un comentariu

    3 + 3 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.