sâmbãtã, 15 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Vagner, fotbalistul decedat ieri la doar 33 de ani, a fost coleg de apartament cu arădeanul Marius Chindriș

  de Lucian Dănilă | 1 octombrie 2022, 3:05 PM | Sport

  0

  Alexandru Vagner, fostul fotbalist cu peste 100 de prezențe în Liga 1, a murit ieri dimineață după ce a suferit un infarct în urmă cu mai bine de o săptămână la un antrenament al echipei Inter Cristian, echipă la care Alex încerca să revină în fotbal după o pauză de aproape patru ani.

  În 2018, Alexandru Vagner renunța la cariera de fotbalist profesionist și s-a dedicat pokerului. Avea peste 100 de meciuri în Liga 1, meciuri jucate pentru Gloria Bistriţa, FCM Târgu Mureş, FC Braşov şi Concordia Chiajna.

  Nu mai vedeam nici un viitor în fotbal”, explica, în 2018, Vagner, pentru Monitorul Expres, decizia de a renunţa la cariera de fotbalist.

  Vagner era internat în stare gravă la Spitalului Județean din Brașov după ce în data de 20 septembrie, suferise un infarct la un antrenament susținut alături de echipa Inter Cristian, din Liga a 4-a Brașov. La acea ședință de antrenament, Vagner a participat doar la simplu exercițiu 5 contra 2, după care s-a retras de pe teren. În drum spre vestiare s-a prăbușit. La fața locului s-a prezentat imediat un paramedic de la SMURD, care locuiește chiar lângă stadion, după care la arenă a sosit și Ambulanța. După aproape o oră de manevre repetate, Vagner a fost stabilizat și transportat de urgență la spital. De atunci starea sa era critică.

  vagner 2

  Foto: Mirel Bolboașă, fost portar la UTA, Alex Vagner și Marius Chindriș, în perioada în care jucau la Petrolul.

  Arădeanul Marius Chindriș a fost foarte afectat de vestea morții lui Alex. Cei doi nu doar că au fost colegi de echipă la Petrolul Ploiești, ci au împărțit mereu aceeași cameră în cantonamente și chiar un apartament din Ploiești, închiriat de club.

  Un prieten și un coleg extraordinar. Este greu să realizezi că dintr-o dată, atât de tânăr, a plecat dintre noi. Am fost nu doar coleg de echipă cu el, am fost colegi de cameră și chiar de apartament în prima mea perioadă la Petrolul. Dumnezeu să-l odihnească în pace… Trebuie să învățăm să ne bucurăm de cele mai nebăgate în seamă chestii care ni se întâmplă, faptul că ne trezim dimineață să fie un motiv de bucurie pentru fiecare dintre noi că uite, nu știi niciodată ce aduce următoarea zi, următoarea clipă, următorul antrenament, așa cum din păcate s-a întâmplat cu Alex”, spune Marius Chindriș, fost fotbalist la UTA Arad, în prezent la Corvinul Hunedoara.

  chindris 2

  Chindriș și Vagner au fost colegi la Petrolul în sezonul 2017-2018, sezon în care Petrolul a promovat din liga a treia în Liga 2. Arădeanul Marius Chindriș avea să revină la gruparea prahoveană în vara trecută și la finalul sezonului trecut a promovat cu Petrolul în Liga 1, după care s-a transferat la Corvinul.

  De asemenea, Alexandru Vagner a fost de-a lungul carierei sale coleg și cu cei doi portari din lotul echipei UTA, Florin Iacob și Dragoș Balauru. Ambii apărători ai buturilor Bătrânei Doamne au postat mesaje de condoleanțe pentru Alex.

  iacob

  balauru

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.