duminicã, 23 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Roger, în echipa de start a Bătrânei Doamne la Sibiu! Balauru e titular în poartă

  de Lucian Dănilă | 18 februarie 2023, 1:46 PM | Sport

  0

  UTA joacă un meci de o importanță uriașă pe noua arenă din Sibiu. Meciul începe în ceva mai mult de jumătate de oră, iar o victorie a echipei arădene i-ar permite un salt de nu mai puțin de trei locuri în clasament.

  E obsedant deja acest loc 15 pentru UTA în ierarhia Superligii, un loc care ar trimite-o direct în liga secundă. Victoria din partida cu Botoșani a readus o stare de spirit care îi face pe arădeni să spere ca își vor salva sezonul, chiar dacă după partida de la Sibiu urmează patru jocuri cu patru dintre candidatele la titlu, Farul, FCSB, CFR și CS U Craiova.

  Roger a revenit la Arad și Balint îl trimite direct titular în partida de astăzi, brazilianul luându-i locul lui Postolachi în poziția de extremă. Rămâne de văzut pe ce parte va începe dat fiind că juniorul Rareș Pop a făcut un joc extraordinar în banda stângă în meciul cu FC Botoșani.

  În poartă va fi Balauru, în timp ce Iacob a rămas din nou în afara lotului. O altă premieră este prezența pe banca de rezerva a lui Patrick Pașcălău, juniorul crescut de UTA care în toamnă a evoluat la gruparea din liga secundă Dumbrăvița. Patrick este fiul lui Ovidiu Pașcalău, fost portar la echipe ca Ineu, Pâncota, Crișul sau ACU Arad.

  Absența lui Erico va fi acoperită la meciul din această după amiază de Andrei Chindriș, cel care revine ca titular după două etape în care a început jocul pe bancă.

  Formații oficiale:

  Hermannstadt: Letica – Butean, Antoche, Ene, Opruț – Mino – Balaure, Biceanu, Limaj, C. Popescu – D. Paraschiv. Pe bancă: Muțiu – Medina, Issah, D. Iancu, P. Petrescu, Oroian, Bărbuț, Buhăcianu, Babic. Antrenor: Marius Măldărășanu

  UTA: Balauru – Benzar, Chindriș, Benga, Abeid – Batha, Anton – Roger jr, Ubbink, R. Pop – Milosevic. Pe bancă: Mociu – Dobrescu, Vukcevic, Hoxhallari, Cascini, Postolachi, Barbosa, Pășcălău, Otele. Antrenor: Laszlo Balint

  Arbitru: George Găman (Craiova) – Sebastian Gheorghe (Suceava), Adrian Vornicu (Iași). Rezervă: Szabolcs Kovasc (Carei).

  Camera VAR: Rareș Vidican (Satu Mare) și Romică Bârdeș (Pitești).

  Observator FRF: Octavian Șovre (Satu Mare).

  Observator LPF: Viorel Ilinca (Pitești).

  Ce spune Gyuszi Balint?

  Întâlnim o echipă care, din punctul meu de vedere și nu numai al meu, pe rezultatele obținute în acest sezon avea șanse reale de play-off. Din păcate, alte criterii au dus la depunctarea lor și în acest moment sunt implicați serios în lupta pentru evitarea retrogradării. Eu aș face o paralelă cu starea noastră de spirit după ce am pierdut acele puncte după pandemie, în Liga a 2-a. În momentul în care s-a reluat campionatul și ni s-au luat efectiv niște puncte, pe baza unei decizii bazate pe forța majoră, să spunem, nu am mai fost aceiași. Știu perfect ce înseamnă să ți se ia munca de pe teren la „masa verde” și nu este deloc ușor de gestionat o asemenea situație. Pe de altă parte, e clar că sibienii vor face tot posibilul să iasă din această situație anormală din punct de vedere al performanței sportive. Cu toate că, până la urmă, trebuie să respectăm niște reguli, în acest caz bazate pe criterii financiare. A mai fost și decizia legată de Sepsi – FC U Craiova, din păcate, în ultimele sezoane clasamentul final a fost influențat și de decizii luate prin birouri, pe la comisii”, spune antrenorul echipei UTA, Gyuszi Balint.

  Este cu totul altă stare de spirit după victoria cu FC Botoșani, pentru că, în momentul în care câștigi un meci, mai ales pe fondul unui joc bun, automat reapare încrederea. Pe de altă parte, eu personal, am făcut tot posibilul să îi țin cu picioarele pe pământ pe băieți, pentru că este o victorie foarte importantă, de moral, dar nu trebuie să ne lăsăm duși în eroare, pentru că – până la urmă – este doar un pas mic pe care îl facem către îndeplinirea obiectivului. Mai departe, avem nevoie de constanță în primul rând în rezultate, iar dorința mea este să reușim să legăm victoriile ca să putem respira un pic altfel în ceea ce privește clasamentul. Tocmai de aceea, am stat foarte mult de vorbă cu băieții în această perioadă și la nivel individual și cu întreg grupul, pentru că trebuie să rămânem echilibrați și concentrați pe ce avem de făcut, având aceeași atitudine și determinare, ca să putem să ne întoarcem de la Sibiu cu toate punctele. În rest, nu ar trebui să ne uităm la alte echipe, la ceea ce fac alte echipe, căci totul e la îndemâna noastră. Trebuie să facem puncte ca să ne ridicăm în clasament”, a continuat el.

  Jocul colectiv al celor de la Hermannstadt este unul foarte solid. Este o echipă echilibrată în toate compartimentele, iar linia lor de clasament evidențiază acest lucru. Au un atacant care traversează un moment de formă, mă refer la Paraschiv, dar au și flancuri foarte bune, active. Per total, Hermannstadt propune un joc pozitiv, bazat pe un atac pozițional solid, dar, bineînțeles, suntem pregătiți pentru toate situațiile de joc. Am analizat destul de bine adversarul, jucătorii noștri au primit multe informații în această perioadă, dar, până la urmă, o să fie foarte important ceea ce facem noi, ținând cont de particularitățile adversarului, dar mai ales de principiile noastre. E adevărat, Hermannstadt a pierdut destul de multe puncte în ultima perioadă, dar pe fondul unui joc bun. De fapt, cred că și noi putem fi puși în aceeași categorie, pentru că, din păcate au fost destul de multe meciuri în care am pierdut puncte – cumva – nemeritat, după aspectul general al jocurilor. Cu siguranță, din multe puncte de vedere, va fi un meci încrâncenat. Sperăm ca noi să avem câștig de cauză, pentru că, zic eu, avem și argumentele necesare pentru asta”, a încheiat antrenorul echipei UTA.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.