Vaccinarea cu Johnson & Johnson va începe în România la jumătatea lunii aprilie

  de Special Arad | 27 martie 2021, 9:11 AM | Coronavirus | Naţional | Sănătate

  0

  Vaccinarea cu serul anti-COVID produs de Johnson & Johnson va începe în România la jumătatea lunii aprilie, a anunţat Ministerul Sănătăţii.

  Ministerul Sănătăţii a precizat că acest vaccin se administrează într-o singură doză ceea ce reprezintă un avantaj atât logistic, cât şi din punctul de vedere al vaccinării unui număr cât mai mare de persoane într-un timp scurt.

  Astfel, o singură doză poate fi suficientă pentru a produce un răspuns imun.

  Datele preliminare din studiul clinic privind vaccinul Johnson & Johnson au arătat că acesta are o eficacitate de 67% în prevenirea bolii simptomatice şi a redus semnificativ cazurile de COVID-19 în rândul persoanelor imunizate.

  Astfel din 19.630 de persoane vaccinate, 116 au dezvoltat simptome de COVID-19. Din 19.691 de persoane nevaccinate, 348 au dezvoltat simptome de COVID-19

  De asemenea, la 28 de zile post vaccinare, rata de spitalizare în rândul persoanelor vaccinate a fost 0%.

  Studiul clinic al Johnson & Johnson s-a desfăşurat în mai multe ţări, inclusiv Africa de Sud şi Brazilia, unde tulpinile emergente circulau deja la momentul respectiv.

  Vaccinul este dezvoltat de Janssen, divizia farmaceutică a companiei Johnson & Johnson.

  sursa: Digi24.ro

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.