duminicã, 23 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Vaccinarea cu Johnson & Johnson va începe în România la jumătatea lunii aprilie

  de Special Arad | 27 martie 2021, 9:11 AM | Coronavirus | Naţional | Sănătate

  0

  Vaccinarea cu serul anti-COVID produs de Johnson & Johnson va începe în România la jumătatea lunii aprilie, a anunţat Ministerul Sănătăţii.

  Ministerul Sănătăţii a precizat că acest vaccin se administrează într-o singură doză ceea ce reprezintă un avantaj atât logistic, cât şi din punctul de vedere al vaccinării unui număr cât mai mare de persoane într-un timp scurt.

  Astfel, o singură doză poate fi suficientă pentru a produce un răspuns imun.

  Datele preliminare din studiul clinic privind vaccinul Johnson & Johnson au arătat că acesta are o eficacitate de 67% în prevenirea bolii simptomatice şi a redus semnificativ cazurile de COVID-19 în rândul persoanelor imunizate.

  Astfel din 19.630 de persoane vaccinate, 116 au dezvoltat simptome de COVID-19. Din 19.691 de persoane nevaccinate, 348 au dezvoltat simptome de COVID-19

  De asemenea, la 28 de zile post vaccinare, rata de spitalizare în rândul persoanelor vaccinate a fost 0%.

  Studiul clinic al Johnson & Johnson s-a desfăşurat în mai multe ţări, inclusiv Africa de Sud şi Brazilia, unde tulpinile emergente circulau deja la momentul respectiv.

  Vaccinul este dezvoltat de Janssen, divizia farmaceutică a companiei Johnson & Johnson.

  sursa: Digi24.ro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.