vineri, 19 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  UTA vs. „U”, istorie și rivalitate. Trei puncte, tot ce își doresc ambele echipe

  de Lucian Dănilă | 13 august 2022, 2:40 PM | Recomandările editorilor | Sport

  0

  Acest joc trebuia să aibă loc la începutul lunii martie a anului 2020. Ne pregăteam de conferința de presă când, pe site-ul FRF.ro, a apărut informația că partida a fost amânată. În cele din urmă avea să fie chiar anulată pentru că peste întreg mapamondul avea să vină pandemia de coronavirus.

  Așa cum știm acum, meciul acela nu s-a mai disputat niciodată, iar UTA avea să fie inclusă în acel play-off de neuitat care a dus promovarea în Liga 1 după o pauză de 12 ani. La doi ani distanță, după un baraj cu Dinamo, „U” avea să urce și ea pe prima scenă având în teren câțiva dintre foștii componenți ai Bătrânei Doamne, Florin Ilie și Tescan.

  Florin Ilie nu va fi prezent în această seară pe teren, el fiind suspendat după eliminarea din jocul cu FC Argeș. Tescan era incert și el, dar ar putea apărea pe teren doi arădeni, Cătălin Hlistei și Florin Purece, jucători care în această vară au semnat cu gruparea antrenată de Eric Lincar.

  UTA nu îl poate folosi pe Dobrescu, jucător care trebuie să stea două etape după eliminarea din jocul cu Sepsi. Erico este incomplet refăcut, dar ar putea intra în calculele lui Poenaru. După evoluția din jocul cu Sepsi, este de așteptat ca Poenaru să se bazeze pe Chindriș, Postolachi și francezul Jobello, dar este un semn de întrebare cine va fi jucătorul Under 21 care va fi folosit titular, Șteau sau Isac. În lipsa lui Batha, suspendat pentru cumul de patru cartonașe galbene în doar patru etape, ar fi de așteptat ca Isac să îi ia locul în centrul liniei mediane, dar nu este exclus ca acolo să fie folosit Desley Ubbink, revenit și el după o accidentare.

  poe

  „Universitatea Cluj este o echipă imprevizibilă, care în componență jucători cu multă experiență, cu multe meciuri în Liga 1, care au o dinamică destul de bună chiar dacă se axează și pe mingi lungi uneori. E o echipă care te poate surprinde în orice moment. Din punct de vedere defensiv creează o densitate foarte bună, au o agresivitate foarte bună. Trebuie să jucăm repede însă în același timp atenți pentru că au jucători care pot să facă diferența, mă refer la un Chipciu, la un Bălan, un Filip, Pires, Purece, care oricând te pot destabiliza. Trebuie să fim organizați și să recuperăm cât mai repede mingea. Dacă ne vom comporta așa cum o facem zi de zi la antrenament și având și ajutorul fanilor eu zic că vom câștiga cele trei puncte“, spune Ilie Poenaru, antrenorul echipei UTA.

  „U” a avut un start de campionat bun, cu egal pe terenul celor de la FCSB și remiză la Mediaș cu CS Universitatea Craiova. Au urmat două înfrângeri cu FC Argeș și Petrolul, dar la fiecare meci Lincar a mers pe aceeași filozofie, un joc ofensiv, spectaculos, iar după fiecare partidă raportul ocaziilor a fost favorabil „șepcilor roșii”.

  „Sper să avem o energie bună la Arad. Jucăm pe un stadion pe care suporterii vin în număr mare și cred că așa va fi și sâmbătă. În cele patru jocuri pe care le-am avut, ne-am creat mai multe șanse decât adversarii, dar am strâns doar două puncte din 12 posibile. Eu sunt mulțumit de prestația jucătorilor și cred că, dacă sunt la fel de determinați, vom reuși să aducem și prima victorie. Cu UTA nu va fi deloc ușor, nici ei nu au puncte, noi două, ei patru, fiecare echipă dorește să își apropie victoria. Totul depinde de noi, trebuie să fim agresivi, să avem o formă bună și să marcăm mai multe goluri. E important să credem în ideile noastre, să fim curajoși și să încercăm să producem un fotbal bun. Mai repede sau mai târziu, aceste aspecte ne vor aduce punctele dorite. Presiune există în fiecare etapă. E important să ieșim din acest moment în care încă nu am reușit să câștigăm un joc. Pentru orice echipă exisă doar o variantă în care toată lumea e mulțumită, să faci spectacol și să iei cele trei puncte. Apoi există variantele neagreate, de a juca prost și de a câștiga sau de a juca bine și a nu câștiga. Trebuie să găsim soluția pentru a merge pe prima variantă”, a declarat antrenorul lui „U”, Eric Lincar.

  UTA ar putea începe jocul în următoarea alcătuire: Iacob – Vukcevic, Benga, Chindriș, Hoxhallari – Isac, Cascini – Otele, Ubbink, Jobello – Postolachi.

  Arbitrul întâlnirii va fi Marcel Bîrsan, asistat la cele două margini de Adrian Popescu din Craiova și Ciprian Danșa din Satu Mare. Rezervă este Viorel Flueran (tot din Craiova). Observații din camera VAR vor face Szabolcs Kovacs din Carei și Mircea Grigoriu din București.

  Este un meci cu mare tradiție, dar și o rivalitate mare între suporteri. Se cunoaște faptul că în timp ce galeria echipei UTA este înfrățită cu cea a Stelei, cei de la „U” sunt înfrățiți cu galeria echipei Dinamo.

  Meciul UTA – „U” Cluj începe la ora 19.00 și va fi televizat.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.