sâmbãtã, 22 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Rednic s-a lovit de problema de care s-au plâns Poenaru și Gyuszi Balint: „Nu ne-am respectat adversarul”

  de Lucian Dănilă | 28 mai 2023, 10:39 PM | Sport

  1

  Mircea Rednic afișa o siguranță parcă indestructibilă înaintea primei manșe a barajului cu Gloria Buzău. El era convins că fiecare jucător pe care-l trimite în teren contra celor de la Buzău va fi sută la sută din punct de vedere fizic și mental.

  Realitatea a fost alta. Antrenorul Bătrânei Doamne s-a lovit de problema de care s-au plâns, pe rând, Ilie Poenaru și Gyuszi Balint. Predecesorii „Puriului” au spus-o în repetate rânduri că echipa a tratat de sus adversarii, așa cum s-a întâmplat la partida din tur cu Hermannstadt, pierdută la Arad cu 1-2, sau cele cu Mioveni și Botoșani din 2023, pierdute ambele pe teren propriu,

  „Zici că suntem Barcelona, dar noi suntem la baraj, cum să ne tratăm adversarul cu superioritate? Știu că am pățit-o puțin, în prima repriză a meciului de la Mioveni, dar acum nu se va mai întâmpla. Este vorba de imaginea noastră, de ambiția noastră. Cum am spus, dacă suntem băieți deștepți și tratăm cu mare seriozitate meciul tur, avem șanse mari să rămânem în Liga 1.
  Eu sunt sută la sută cu jucătorii, dar trebuie să înțeleagă că din cauza noastră s-a ajuns aici. Noi trebuie să scoatem clubul ăsta, iar echipa asta să rămână în prima ligă pentru suporteri, pentru oraș, pentru investițiile care s-au făcut aici, pentru bugetul care a fost aici. Deci, trebuie să înțeleagă că nu mai poți doar să ceri, ai și obligații”, spunea Mircea Rednic înainte de plecarea spre Buzău.
  Pe teren, UTA a fost mult sub adversara sa din punct de vedere a atitudinii. Chiar Rednic a spus la final că „am intrat pe vârfuri. Nu ne-am respectat adversarul”. Norocul arădenilor este faptul că acest baraj se dispută tur-retur și a mai rămas meciul de la Arad, un meci care se va disputa în fața a 10.000 de spectatori. Dar nu este nici acesta unul dinainte câștigat.

  „Nu am cum să fiu mulțumit, nici de rezultat, nici de joc. Bine că nu am pierdut la sfârșit, dar de joc nu am cum să fiu mulțumit, doream altceva de la jucători, de la echipă. Am făcut aceeași greșeală pe care am făcut-o la meciul cu Mioveni, am intrat pe vârfuri, nu ne-am respectat adversarul și ne-am cam chinuit. E clar, nu meritam mai mult. Am avut doar două situații, una în prima repriză, clară, cu Keșeru și a doua repriză cu Roger, restul a fost un joc de bătaie”, a spus Rednic după jocul de la Buzău.

  „Nu meritam mai mult. Am avut doar două situații în prima repriză, apoi a fost joc de bătaie. Îi felicit pe adversari că au jucat cu ambiție.

  Au ajuns la nivelul ăsta, e șansa lor. Îi felicit cum au abordat jocul. Noi nu ne-am ridicat la nivelul lor.

  Strategia noastră era să punem presiune, să înscriem, să câștigăm, nu să așteptăm să ne atace o echipă de Liga 2.

  La tragerea la sorți am zis că sunt bucuros că vom juca al doilea meci acasă. Trebuie să fim modești. Ce am realizat noi până acum e foarte puțin.

  Nu ne mai interesează nimic, ci doar să câștigăm și să rămânem în Superligă. Au și ei responsabilități (n.r. jucătorii), nu numai cereri. La UTA e un nivel bun. Sunt obligați să facă eforturi pentru niște oameni care vin la stadion”, a spus Mircea Rednic, la finalul meciului cu Gloria Buzău.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  7 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.