miercuri, 24 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Ce mesaje își dădea Meszar cu Poenaru în timp ce Ionuț Badea era antrenor la UTA? „Deja mă enervez…”

  de Lucian Dănilă | 30 august 2023, 11:14 PM | Sport

  4

  Cei de la portalul IAMSport au intrat în posesia unor mesaje pe whatsapp pe care și le dădeau Alexandru Meszar, cel care conduce de factor clubul UTA Arad, și Ilie Poenaru, antrenorul pe care avea să-l aducă în vara anului 2022 la Arad. Cei doi își scriau aceste mesaje în timp ce Ionuț Badea era antrenorul Bătrânei Doamne. La un moment dat, în discuții, Ilie Poenaru a și răbufnit: „Deja mă enervez…”

  Poenaru îi făcea lui Meszar analizele tactice de după jocuri și i le trimitea pe platforma online whatsapp. Acesta critica jocul echipei sub comanda lui Badea.

  În ziua în care UTA juca ultimul meci din campionat, pe terenul lui Dinamo, Special Arad a anunțat că Ilie Poenaru va fi noul antrenor al echipei în sezonul 2022-2023. Nu a rezistat mult, doar 16 etape. La finalul acelui joc, Ionuț Badea spunea la flash-interviul de după joc că Meszar l-a asigurat că tot el va antrena UTA și în sezonul care urma. Urmarea o știm cu toții…

  Mesajele lui Poenaru

  „Bună seara. Un joc bun, cu ocazii multe de gol, din păcate concentrarea la finalizare sau decizii luate greșit au făcut să nu marcăm, plus că este viciere de rezultat, dar ne-am obișnuit cu arbitrii ăștia foarte slabi sau rău intenționați.

  Oricum este o problemă pe începuturile de meci, ori intră relaxați, ori nu știu ce le transmite la pauză, că nu ai voie să începi așa rău.

  Oricum sunt bucuros că avem jucători ca Ubbink, inteligent, tehnic, viziune, ultima pasă, agresiv, disponibil la efort. Și Batha, David Miculescu, Vukcevic, Otele…cu care trebuie să lucrăm mai mult la finalizare. Avem un nucleu bun dar ne trebuie marcatori, se vede clar lipsa unui număr 9″, i-a scris Poenaru lui Meszar.

  ionut badea

  Apoi a continuat…

  „Îmi pare rău pentru ieri, dacă în prima repriză am văzut două echipe echilibrate, cu ocazii bune li clare de ambele părți, a doua repriză a fost foarte slabă, apatici, fără forță ofensivă, lenți și previzibili, fără combinații sau joc rapid.

  Nu au creat densitate pe atac și fără presiune pe pierderea balonului, iar defensiv echipă e largă, cu repliere grea pe tranziție negativă.

  Am pierdut mijlocul terenului, s-au retras prea mult, ne-am apărat în careu și am lăsat adversarul să pună presiune mare chiar și cu fundașii centrali și au apărut ocaziile și golul din final din păcate. Era bun și un punct în economia clasamentului.

  Sunt multe de spus și de analizat dar sincer în situația asta s-a creat o presiune a clasamentului și ar trebui să schimbe anumiți jucători, cât și un sistem tactic mai de siguranță, prea insistă cu 4-3-3 și aceeași alcătuire.

  În sistemul ăsta unde 2-3 jucători nu corespund în pozițiile pe care îi bagă. Medjimorec nu mi-a plăcut deloc, greșește mult, pierde marcajul, pase consecutive la adversar.

  Scuze că mă bag în analiza echipei și nu vreau să-l critic dar este îngrijorătoare situația echipei, este un club prea mare care nu are voie să treacă prin așa ceva.

  Este o analiză pe larg că ea este mult mai complexă și în profunzime, am făcut-o în mare că deja mă enervez în timpul meciului, îmi pasă și nu mă pot abține, să ne ajute Dumnezeu să terminăm fără griji dar aici e vorba de o rețetă financiară, orice loc mai sus contează și eu nu accept să ne depășească vreuna, mai ales că cel puțin pe locul 9 trebuie să terminăm, obligatoriu.

  Da, trebuie să ne ocupăm de sezonul următor, să facem echipă puternică să pregătim programul, cantonament, tot, o zi frumoasă vă doresc!”, a fost un alt mesaj al lui Poenaru pentru Meszar.

  A ascuns totul de Bogdan Apostu

  Meszar a fost foarte atent să-i transmită lui Ilie Poenaru dar și apropiaților săi să nu cumva să afle impresarul Bogdan Apostu despre discuțiile lor. Apostu este impresarul lui Ionuț Badea, iar Badea chiar este naș al unui dintre copiii lui Apostu. Din acest motiv, Meszar dorea să nu afle impresarul despre faptul că există nemulțumiri cu privire la munca și rezultatele obținute de Ionuț Badea la Arad.

  „Apostu nu știe de Poenaru, vă rog să rămână așa!”, le-a scris Meszar apropiaților.

  Conversațiile dintre cei doi aveau loc în primăvara anului 2022, Badea fiind antrenor la UTA în perioada februarie – iunie a anului trecut.

  Ionuț Badea a reușit să termine pe locul 11 cu gruparea arădeană, cu 7 puncte peste prima poziție care ducea la barajul de promovare/menținere în Liga 1.

  În mandatul său la Arad, Ionuț Badea a strâns 16 meciuri și a avut o medie de 1.56 puncte câștigate pe partidă.

  Poenaru nu a rezistat mult la Arad, doar 18 meciuri, până pe 1 noiembrie 2022. Acesta s-a descurcat și mai slab decât Ionuț Badea, având o medie de 1.11 puncte adunate pe meci.

  Citește și:

  Dinamo, ultimul examen la UTA pentru Ionuț Badea! Este așteptat Ilie Poenaru

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  9 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.