vineri, 8 decembrie, 2023

Special Arad Logo

  UTA și-a stabilit obiectivul: „Vrem să ajungem în play-off-ul Ligii 1!”

  de Lucian Dănilă | 4 august 2020, 4:14 PM | Sport

  3

  Se pare că cei de la clubul UTA au prins gustul de play-off. După cinci meciuri infernale în play-off-ul ligii secunde, cinci meciuri disputate într-o presiune extraordinară, UTA a promovat în Liga 1 și a câștigat titlul de campioană al acestui eșalon după meciul din ultima etapă de la Pitești.

  Acum începe un alt capitol în istoria acestui club legendar. Oficialii grupării arădene își fac temele pentru viitorul sezon. Pe lângă problemele legate de omologarea stadionului, la nivel de lot de jucători au și fost anunțate primele mutări: Ioan Hora și Neluț Roșu, ambii de la Gaz Metan Mediaș, echipă care a evoluat în play-off-ul Ligii 1.

  Alexandru Meszar, „părintele” acestui proiect, cel care practic conduce clubul, a declarat astăzi foarte ferm: „Tradiția acestui club ne obligă să spunem că UTA nu poate să își propună ca obiectiv salvarea de la retrogradare. Obiectivul nostru pentru sezonul viitor este accederea în play-off”, a spus Meszar.

  Deși a fost un an dificil pentru societate, mai ales din cauza pandemiei de COVID-19, Meszar a spus că și pentru club a fost un an dificil din punct de vedere financiar. „În acest an, 2020, clubul a primit cea mai mică finanțare de la Primăria Arad. Contractul dintre Primărie și UTA expiră în luna aceasta, dar sunt convins că el va fi reînnoit. Sper ca pentru sezonul următor să primim o finanțare măcar pentru nivelul Ligii a 2-a. Oricum, vă asigur că referitor la partea financiară, clubul UTA nu va suferi în viitorul sezon”, a continuat Meszar.

  Bogdan Apostu, reprezentantul jucătorilor care au semnat astăzi cu UTA, dar și al altor 15 jucători din lotul arădenilor, a dat o declarație foarte asemănătoare cu cea a lui Meszar: „UTA nu își poate propune salvarea de la retrogradare. UTA nu poate să-și propună altceva decât să lupte pentru accederea în play-off”, a declarat Apostu.

  Gyuszi Balint, antrenorul care a promovat UTA în prima ligă, a confirmat cele spuse de conducătorul clubului dar și de agentul său. „Play-off-ul Ligii 1 este un obiectiv, un target”, a spus el, după care a fost și realist, așa cum îl știm cu toții. „Va fi dificil, întotdeauna, și asta o arată statisticile, echipele nou promovate au un sezon dificil în primul eșalon. Avem nevoie de jucători care să vină cu un plus de experiență, cu un plus de valoare. Trebuie să ne ridicăm nivelul din toate punctele de vedere”, a spus tehnicianul.

  Urmează articolele despre sosirea lui Ioan Hora, a lui Neluț Roșu și imagini superbe, video și foto, de la petrecerea de aseară de la Salon Marem, acolo unde jucătorii au sărbătorit împreună cu suporterii.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Perfect si corect….Daca iti propui putin,cu atat ramai…Orice sport presupune bani iar fotbalul foarte multi!Performanta se poate face si cu mai putini bani si exemplele ar fi nenumarate….Depinde de catre cine si cum ii gestioneaza….Sa fii zgarcit unde trebuie si mana larga in dreptul performantei….Acum,daca in sfarsit am ajuns aici,dupa mari chinuri,suspine,eforturile sunt aplaudate inzecit!
   Punct si de la capat cu tarie de caracter!La Noblesse oblige!

   --1 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  0 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.