vineri, 8 decembrie, 2023

Special Arad Logo

  USR PLUS solicită transparență primăriilor din județul Arad

  de - | 20 noiembrie 2020, 2:10 PM | Comunicate contra cost

  0

  În comuna Almaș, consilierii locali sunt chemați să voteze faptul că au luat la cunoștință despre Raportul Curții de Conturi, fără ca acest raport să le fi fost pus la dispoziție.

  Sunt peste 30 de localități în județul Arad, unde consilierii USR PLUS au fost aleși să îi reprezinte pe oamenii simpli. Lipsa transparenței și votul la comandă sunt printre cele mai nocive obișnuințe ale aleșilor din vechile partide.

  Cetățenii sunt foarte puțin informați despre proiectele care le afectează localitatea, despre cum sunt cheltuiți banii lor. Primăriile s-au obișnuit să ascundă informații și speră ca oamenii să nu afle cum risipesc resursele, ignorând nevoile comunității.

  Un exemplu recent vine din Almaș, unde consilierii locali sunt chemați să ia act de Raportul de audit și procesul verbal de constatare numărul 2680/31.08.2020 al Curții de Conturi. Inițiatorul proiectului, primarul Aurel-Ginu Costea (PNL), omite să comunice conținutul raportului către consilierii locali chemați să-l voteze.

  Consilierii USR PLUS solicită ca aceste documente să fie publicate, pentru corecta informare a cetățenilor. Am fost aleși de cei care cred că trebuie să fim conduși de altfel de politicieni, care cred că avem nevoie de transparență și responsabilitate.

  Vom face tot ceea ce putem, pentru ca asemenea comportamente să dispară din primării. Ele nu sunt singulare, așa că vom prezenta și alte cazuri, din județul Arad.


  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.