vineri, 19 iulie, 2024

Special Arad Logo

  USR PLUS: Cumpăratul de voturi pentru competiția internă a PNL nu înseamnă dezvoltare locală

  de - | 24 septembrie 2021, 1:20 PM | Comunicate contra cost

  0

  Consiliul Județean Arad este convocat astăzi, 24 septembrie 2021 orele 13:00, în ședință “de îndată”. Convocarea a fost făcută ieri și are pe ordinea de zi finanțarea a trei drumuri județene prin programul destinat “dezvoltării locale” Anghel Saligny (sau PNDL3). Cele trei drumuri județene au, însă, deja asigurate surse de finanțare din bugetul CJ Arad.

  De unde până unde urgența, atunci?

  Din faptul că mâine are loc congresul pentru alegerea Președintelui PNL, iar actualul premier Florin Cîțu s-ar putea să nu mai poată decide unde și la cine merg banii din Anghel Saligny. Panica că nu-i sigur că-și va putea păstra pixul de Prim-ministru cu care semnează cecuri în alb contra voturi la congres nu înseamnă deloc dezvoltare locală sau județeană. Dimpotrivă.

  Programul Anghel Saligny, destinat dezvoltării locale, nu are criterii de selecție a proiectelor, fapt care nu va duce decât la distribuirea discreționară a banilor publici către preferații Primului ministru. USR PLUS a propus introducerea unor astfel de criterii obiective, alături de alte amendamente și completări care ar fi putut conduce la distribuția echilibrată și echitabilă a fondurilor. Însă nu acestea sunt scopurile programului Anghel Saligny, așa că toate completările noastre au fost respinse.

  Fără criterii, fără reguli și fără surse de finanțare clare, subordonat scopului menținerii la putere a unui singur om, programul, pe lângă că este o “fata morgana”, nu poate conduce decât la risipirea banilor contribuabililor. Adică așa cum s-a întâmplat întotdeauna atunci când scopurile politice restrânse și interesele personale au fost puse înaintea interesului public. Și, tot ca întotdeauna, nota de plată va fi achitată de noi toți.

  USR PLUS nu se opune dezvoltării locale și județene echitabile și durabile, ci se opune ferm celei subordonate scopurilor de partid. Prin ignorarea amendamentelor noastre la programul Anghel Saligny, PNL a ales să-și asume de unul singur răspunderea și consecințele pentru distribuirea discreționară a banilor publici. Le urăm baftă.

  USR PLUS respinge ferm și fără echivoc acest model de “dezvoltare locală cu gropi”. Cu 17 din 33 de Consilieri județeni, PNL poate continua să-și asume de unul singur aceeași răspundere și aceleași consecințe pe care a ales să și le asume.


  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate.

  20210924 PNDL3

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.