USR PLUS Arad: Soluție simplă pentru angajații de la Teatru și Filarmonică

  de - | 22 noiembrie 2020, 10:06 AM | Comunicate contra cost

  0

  Consilierii locali ai USR PLUS au depus două proiecte pentru modificarea regulamentelor de funcționare ale Teatrului de Stat și Filarmonicii din Arad. Se acceptă telemunca, astfel că activitățile artistice pot fi pregătite și chiar prestate de la distanță.

  În urma deciziei Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Arad, de a interzice activitățile în cadrul instituțiilor de cultură mai sus menționate, există o temere întemeiată în rândul angajaților acestora, privitoare la posibilitatea trimiterii lor în șomaj tehnic.

  Spre deosebire de soluția amintită și adoptată în primăvară în Arad, cele mai multe teatre și instituții culturale din țară au continuat să activeze la distanță, prin telemuncă. Aceasta înseamnă că s-au continuat repetițiile pentru pregătirea spectacolelor și chiar au fost organizate evenimente culturale, la care artiștii au participat prin intermediul mijloacelor de comunicare la distanță.

  Deoarece motivul (destul de subțire, în opinia noastră) invocat de autoritățile arădene pentru a trimite angajații Teatrului și Filarmonicii în șomaj tehnic este lipsa prevederilor necesare din Regulamentele de funcționare ale celor două instituții, am redactat două proiecte de hotărâri care să corecteze acest fapt. Ele pot fi adoptate în cel mai scurt timp, la ședința CLM de joi, 26.11.2020.

  Proiectele însoțite de expunerile de motive, se pot consulta aici: https://bit.ly/ProiecteROF

   


  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.