USR PLUS Arad: Cu sau fără pod nou peste Mureș?

  de - | 11 mai 2021, 1:49 PM | Comunicate contra cost

  1

  Acum 3 ani, administrația condusă de Gheorghe Falcă prezenta triumfalist „unul dintre cele mai mari proiecte pe fonduri europene din România … cu o valoare de peste 49 milioane de euro”.

  Ce a „uitat” să menționeze liderul PNL Arad este că o bună parte din sumă (mai exact 159 de milioane de lei) nu este eligibilă, adică NU va fi plătită din bani europeni. A făcut atunci cât de multă campanie a putut cu acest subiect, lăsând cartoful fierbinte în mâna viitorilor decidenți din Consiliul Local și povara pe umerii arădenilor.

  Proiectul vizat prevede, în mare:

  •  achiziția a 10 autobuze electrice plus infrastructură de încărcare;

  •  amenajarea traseului rutier necesar;

  •  construirea unui nou pod peste Mureș, în capătul străzii Andrei Șaguna.

  Între timp, s-au cheltuit bani pentru implementarea sa, iar acum orașul trebuie să împrumute 100 de milioane de lei, pentru a duce proiectul la final. Pe masa CLM Arad se va afla joi decizia de a aproba (sau nu) acest credit.

  Suntem la capătul unor decizii administrative proaste, care pun orașul Arad în fața unei alegeri dificile, cu ambele variante pierzătoare:

  •  îndatorăm orașul, pentru a câștiga partea eligibilă a proiectului (bani europeni și contribuția guvernamentală), plus podul care este, fără îndoială, necesar;

  •  respingem creditul și pierdem banii europeni, banii cheltuiți până acum și nu vom avea acel pod.

  Vă asigurăm că înaintea votului vom cântări cu mare atenție avantajele și dezavantajele pe care ambele variante le aduc orașului și locuitorilor. De asemenea, vă rugăm să ne spuneți care este opțiunea dumneavoastră, completând formularul următor: http://bit.ly/PodNouArad.

   


  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate.

   

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. pai astia de la usr fac intotdeauna ceea ce este corect ! de ce nu fac un congres si sa ii intrebe pe membrii de partid cum sa procedeze? eu nu am votat cu cineva, asa ca mi se falfaie, pentru ca oricum nu se face nimc ca lumea in acest oras, doar carpeli . traiasca #rezist ! vai, ce bine ca am scapat de ”ciuma rosie” !

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  8 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.