miercuri, 19 iunie, 2024

Special Arad Logo

  USR PLUS: Aeroportul a răspuns!

  de - | 14 ianuarie 2021, 1:11 PM | Comunicate contra cost

  0

  În urma unei cereri adresate în baza legii 544, am obținut informații referitoare la investițiile pe care dorește să le realizeze Aeroportul Internațional Arad.

  Investigația noastră a pornit de la acuzațiile aduse USR PLUS de primarul Călin Bibarț, potrivit căruia am fi provocat pierderea unei finanțări de 27 de milioane de euro, destinată modernizării aeroportului.

  În fapt, consilierii USR PLUS au condiționat votul, pentru transferul unui teren al municipiului către CJ Arad și Aeroport, de prezentarea proiectelor pentru care a fost solicitat acest transfer. Deoarece nu au fost oferite detalii, ne-am abținut, fără ca asta să împiedice adoptarea respectivei hotărâri.

  Florin Stana, consilier USR PLUS: „Din răspunsul primit acum de la conducerea aeroportului, rezultă că sunt două proiecte pentru care se intenționează obținerea unor finanțări. Primul se referă la dotarea cu echipamente pentru creșterea siguranței și securității aeroportuare, în valoare de 23,7 milioane de lei, proiect depus în vară, respins și pentru care se intenționează refacerea documentației.

  Al doilea proiect, pentru investiții la infrastructura aeroportuară (inclusiv extindere pistă), cu o valoare estimată de 22 de milioane de euro, se află în stadiul premergător întocmirii studiului de fezabilitate. Acesta este singurul proiect pentru care aeroportul are nevoie de terenul în cauză.

  Cred că a fost rezonabilă cererea noastră de a cunoaște detalii despre proiect, iar în contextul celor de mai sus, este evident că nu a existat la niciun moment riscul de a pierde vreo finanțare. Apreciem faptul că atât CJ cât și Aeroportul Internațional Arad își asumă acum cele două proiecte, cu posibilul succes sau insucces izvorât din implementarea lor.

  Interesul nostru este ca proiectele bune pentru municipiu și județ să devină realitate și pentru aceasta vom solicita oricare garanție pe care o considerăm necesară. În ce privește puterea locală, ar trebui să renunțe la propaganda mincinoasă și să se concentreze pe administrarea orașului.


  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.