vineri, 19 iulie, 2024

Special Arad Logo

  USR Arad: Liviu Dragnea ține blocată inițiativa #FărăPenali

  de - | 7 ianuarie 2019, 11:20 AM | Comunicate contra cost

  0

  Liviu Dragnea blochează de aproape două luni inițiativa cetățenească Fără Penali în Funcții Publice, în Camera Deputaților.

  Pe data de 26 octombrie a fost depusă o solicitare la Camera Deputaților pentru trimiterea inițiativei către Curtea Constituțională a României. Președintele USR Dan Barna a cerut ca solicitarea noastră să fie introdusă pe ordinea de zi a Biroului permanent și semnăturile să fie transmise către CCR, așa cum prevede legislația în vigoare.

  Nici acum inițiativa nu a ajuns la Curtea Constituțională sub pretextul că angajații Secretariatul General nu au avut timp să copieze dosarele cu semnături deși acest lucru trebuia realizat încă de la finalul lunii octombrie. În aproape trei luni de zile au copiat doar un sfert din dosare!

  Liviu Dragnea, președintele Camerei Deputaților, care are două condamnări penale vrea să stopeze un eventual referendum al inițiativei Fără Penali în funcții publice. O bună parte a clasei politice, cea care a condus România în ultimii 30 de ani, se simte amenințată de interdicția impusă de proiectul #FărăPenali.

  În același timp majoritatea românilor doresc să fie conduși de persoane cinstite, pentru care respectarea legii nu este opțională. USR va face tot ce ne stă în putință pentru ca vocea noastră, a celor 1 milion de semnatari să ajungă în Constituția României!

   


  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.