USR preia recomandările Comisiei de la Veneția

  de - | 25 octombrie 2018, 11:20 AM | Comunicate contra cost

  0

  USR a depus miercuri la Parlament un proiect de lege care transpune în legislație recomandările Comisiei de la Veneția. Vom cere dezbaterea proiectului în procedură de urgență. Dacă proiectul USR ar fi votat, procurorul general NU ar putea fi revocat din funcție fără avizul OBLIGATORIU al CSM.

  Fără să mai amintească de faimosul program de guvernare, cu care i-a amăgit pe români și din care s-a ales praful, unica preocupare din prezent a PSD rămâne lupta cu statul de drept și cu principalul inamic al hoților și corupților, Justiția.

  Revocarea procurorului general reprezintă încă o mutare pe tabla de șah a infractorilor, alături de mutilarea legilor de organizare a justiției și a codurilor penale. În același timp, forul legislativ este capturat, iar votul se reia de câte ori este necesar, până iese ceea ce își dorește clica din jurul lui Liviu Dragnea.

  În condițiile în care Comisia de la Veneția a recomandat reconsiderarea sistemului pentru numirea și revocarea procurorilor de rang înalt, USR a propus ca procurorii șefi să fie numiți și revocați numai cu avizul obligatoriu al Consiliul Superior al Magistraturii. În prezent, avizul CSM este consultativ, iar președintele poate să refuze o singură dată la numire și niciodată la revocare propunerile ministrului justiției.

  Proiectul USR prevede și eliminarea restricțiilor libertății de exprimare a judecătorilor și procurorilor, unul dintre motivele absurde invocate de Tudorel Toader pentru revocarea lui Augustin Lazăr.

  Toate detaliile despre proiect, pe site-ul USR:

  USR își respectă promisiunea și transpune în lege recomandările Comisiei de la Veneția

  #FaraPenali


  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.