luni, 11 decembrie, 2023

Special Arad Logo

  Proiectul „Fără penali” nu a putut fi votat în Senat din lipsă de cvorum

  de Special Arad | 11 noiembrie 2020, 7:14 PM | Naţional | Politikos

  0

  Ședința de plen a Senatului nu s-a putut ține miercuri din lipsă de cvorum, după ce și-au înregistrat prezența doar 58 dintre senatori. În consecință, nici inițiativa ”Fără penali” nu a putut fi supusă votului, precum nici cererea de reexaminare a președintelui Iohannis privind legea care permite Parlamentului să amâne alegerile.

  În mod neobișnuit, ședința plenului a fost convocată în format fizic, făcând imposibilă prezența senatorilor din țară. Până acum, ședințele Senatului s-au ținut online.

  PNL a anunțat că nu va asigura cvorumul pentru această ședință, dar că, dacă ea se va ține totuși, va vota în favoarea inițiativei ”Fără penali” și împotriva legii care ar pemrite amânarea alegerilor.

  Senatorii USR au cerut Comitetului liderilor să accepte votul prin telefon pentru legi în plenul de miercuri, pentru ca iniţiativa cetăţenească pentru revizuirea Constituţiei „Fără penali în funcţii publice” să fie adoptată, a anunţat preşedintele partidului, Dan Barna. El a afirmat că, dacă nu se va asigura votul prin telefon, senatorii USR nu vor participa la plen.

  Preşedintele USR le-a solicitat liderilor PSD şi PNL să renunţe la orice fel de „combinatoristică” parlamentară.

  Citește continuarea pe G4Media.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.