vineri, 19 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Update 3E a patra zi de proteste împotriva restricțiilor din pandemie la Arad. Un „dj” la bustul gol le-a cântat imnul țării şi a vorbit obscen la microfon

  de Raluca Medeleanu, Andreea Daniela B. | 31 martie 2021, 9:35 PM | Știri Arad

  10

  Este a patra seară consecutivă când protestatarii se adună la Arad în fața Palatului Administrativ pentru a protesta împotriva restricțiilor impuse de Guvern şi CNSU în contextul pandemiei de coronavirus.

  Aceştia flutură drapele tricolore, suflă în fluiere şi în vuvuzele. Lângă Monumentul Eroilor Revoluției se află parcate mai multe maşini din care se aude melodia „România, trezește-te!” de la Moromeții, unul dintre şoferi asumându-şi rolul de „dj”.

  „Jos corupția!”, strigă tânărul. „Johannis, o m**e nu vrei tu?”. „O amendă-n p*la mea nu-mi dai? Du-te-n p*la mea şi du-mi o bere că protestăm aici în centrul Aradului!”, a mai strigat în microfon acesta, făcându-i pe cei din mulțime să râdă.

  Maşinile care trec pe Bulevard claxonează încontinuu, în semn de solidaritate.

  Update – La ora 22, centrul Aradului a devenit un imens sunet de claxoane. Pe Bulevard şi-a făcut apariția o coloană lungă de maşini care claxonează frenetic. Oamenii flutură steaguri, unele au lipite pe bord mesaje cu „jos corupția”. Traficul e blocat în zonă. Se aruncă și cu petarde.

  20210331 220750

  Update 2 – Protestatarii, însoțiți de coloana de maşini şi de forțele de ordine prezente au pornit în marș pe Bulevardul Revoluției, în direcția Podgoria. Se strigă „hoții, hoții!”, „libertate, libertate!”, „demisia!”, „jos masca!”.

  E greu de estimat numărul participanților, totuși aceștia sunt mai puțini decât în serile anterioare. „Coada” marșului întinzându-se de la Primărie până în dreptul cofetăriei Libelula, pe partea de mers către Podgoria.

  Update 3 – Ajunși la Catedrala de la Podgoria, protestatarii au spus rugăciunea „Tatăl nostru” pe treptele bisericii, după care au reînceput cu scandările „libertate!”, ba chiar și „jos Guvernul!”.

  20210331 221517

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Manifestanții au scandat ” libertate, libertate” pe platoul din fața Primăriei!
   …pe urmă au mers fiecare la casele lor. Mai un Netflix, mai un YouTube. Așa este când nu ești liber. Dar se oftică dacă îi faci analfabeți și lipsiți de cea mai elementară cultură generală.

   Incredibil!

   PS: ieri în fața mea Miliția Locală au oprit doi tineri pe lângă Kaufland pt că nu aveau mască. Nu știu dacă i-au amendat, totuși în imagini vedem organe M.A.I. pe care le doare-n paișpe.
   Presa nu-i ia la întrebări. De ce ar face-o?…suntem un oraș mic, ne cunoaștem între noi…nu ne supărăm unii pe alții. Mai ne vedem la Ghioroc, mai la o miuță…nah…Și jandarmii „e” oameni. P’ormă se supără…

   Bravo mă!

   +10 voturi
   +1
   -1
  2. Nu înțeleg de ce sunt unii așa de porniți pe cei care vor o viață fără restricții.
   Este suficient să porți mască (care este formidabilă conform autorităților, chiar și cele făcute din ciorapi răriți) și gata, ești în deplină siguranță.
   Dacă te mai și vaccinezi cu vaccinurile super sigure sigur nu mai faci covid.
   Dacă mănânci sănătos și ai un stil de viață activ, cu mișcare (nu în aer liber ci în siguranța locuinței) îți fortifici și mai mult sistemul imunitar.
   Dacă nici nu mai ieși din casă nu mai ai cum să fii deranjat de covidioții și antivacciniștii care infectează superba republică.
   Și apoi 97% nu se infectează și din cei infectați 98% se vindecă și asta înseamnă că ai, ca om sănătos, tot atâtea șanse să mori de covid ca șansele să mori lovit de trăznet, oricum mult mai mici decât să mori de cancer, sau de nosocomiale, din accidente auto etc. dar alea nu se pun că sunt off topic, noi discutăm doar periculozitatea covidului și orice altă abordare trebuie combătută cu dispreț, cu ură, cu superioritate și în cheia unei griji fantastice pentru interesul public (doar dacă este vorba de acel interes public construit pe covid, restul cum ar fi: sărăcia, mizeria, disperarea, analfetismul, ratarea, anxietatea etc. sunt iarăși off topic și deci nu se discută, nu sunt la modă nici măcar ca noul trend al incertitudinii sexului).
   Mai urmează să aflați că mulți mor de bătrânețe. Incredibil și de neacceptat. Sunt de părere că Pharma ar trebui să ne inventeze un vaccin și pentru acest flagel, pentru această pandemie teribilă care bântuie omenirea și tot regnul animal și chiar și pe cel vegetal, ba chiar și mineralele, de milioane de ani.

   --8 voturi
   +1
   -1
    • Boss, hai să te întreb altfel. Dacă tu te protejezi și nu mai ieși din casă deloc, dacă te bagi într-un sac de nylon și-l sigilezi, după care printr-un orificiu îl umpli cu un dezinfectant puternic, dacă …. sigur nu te poate infecta unul care vrea să se pișe pe tine! Deci vei fi în siguranță, nu vei muri de covid.
     Este deci suficient să te protejezi tu pe tine și să ne lași în pace pe noi ăștia care nu vrem să ne protejeze deontologi de ăștia morți de grija noastră.
     Încearcă să-ți imaginezi desenul ăla manipulator, infantil și tembel că cel care vrea să se pișe pe blugii tăi Hugo Boss nu poate fiindcă tu ești acasă la tine și te protejezi.
     Explică-mi cum te poate infecta cu covid unul care este pe malul Mureșului și se pișă pe un pom sau în Mureș pe tine care stai încuiat în locuința ta Gucci și cu o mănușă chirurgicală Versace trasă pă căpățâna ta preocupată de ce fac alții?

     --6 voturi
     +1
     -1
   • @ McRățoiu
    „NU INȚELEG” și pace, geaba incearcă unii pe aici sa-ți explice. Pentru unii chestia cu „INȚELESUL” este o mare greutate ce-i apasă și nu sunt de vină cu nimic, sărăcuții de ei, că așa sunt ei și basta. La fel și cu tine! Te zbați ca un pește pe uscat să INȚELEGI dar in zadar, tu o ți pe a ta cu „Nu am ințels…” … și crede-mă că de nu ai inteles până acum nici nu o să mai intelegi veci. Că așa este cu INȚELESUL, daca nu vine de la sine dupa copilărie și școală, … BAZINGA!!! … ai ratat cu desăvârșire această posibilitate.
    .
    Eu nu iți explic ci iți dau un exemplu. Acum in vremea Paștelui, este exemplul Lui, CARE SA SACRIFICAT pentru alții, poate mai ușor de acceptat, că ești creștin. Și dacă nici așa NU AI INȚELES … dragule, să fi sănătos și să trăiești mult și bine. O să ne rugăm și pentru tine!

    +1 voturi
    +1
    -1

  Scrie un comentariu

  0 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.