duminicã, 23 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Update Ce spune managerul Filarmonicii din Arad despre cei doi instrumentiști aflați în carantină, după ce au fost în China, în zona coronavirusului

  de Raluca Medeleanu | 23 ianuarie 2020, 9:55 AM | Știri Arad | Topic special

  1

  imagine cu rol ilustrativ

  Update, 23 ianuarie. În urma știrii apărute în mass media care informa că muzicienii de la mai multe filarmonici din țară, dintre care și Arad, au fost puși sub carantină, după ce au concertat împreună în orașul Wuhan, din China, zonă unde este răspândit coronavirusul ucigaș, am luat legătura cu managerul Filarmonicii de Stat Arad, Doru Orban, pentru a ne oferi mai multe detalii despre starea angajaților de la Arad.

  Acesta ne-a declarat că de la Arad au fost plecați doi instrumentiști la concertul din China, anume un bărbat și o femeie, care s-au alăturat orchestrei plecate în străinătate ca proiect individual, nefiind în timpul programului de lucru. Managerul Filamonicii arădene ne-a declarat că plecarea acestora a fost pe propria lor răspundere, unul dintre ei luându-și concediu fără plată, iar altul concediu medical, pe întreaga durată a deplasării în China.

  La ora actuală, cei doi instrumentiști au fost trimiși acasă, ca metodă de precauție, „să stea sub un fel de carantină, până se hotărăște că sunt în afara oricărui pericol”, ne-a spus Orban. Aceștia au domiciliul în alte orașe, unul fiind din Timișoara, iar altul din Reșița. S-a hotărât ca aceștia să nu se prezinte la serviciu timp de 15 zile . Nu prezintă nicio stare de rău, însă sunt rugați să țină legătura constant, în această perioadă, cu medicii spitalelor din orașele lor de domiciliu.

  Doru Orban ne-a comunicat că a purtat discuții pe acest subiect și cu Direcția de Sănătate Publică Arad și că reluarea activității celor doi instrumentiști, peste 15 zile, va fi acompaniată, obligatoriu, de prezentarea unei adeverințe medicale din care să reiasă că sunt „clinic sănătoși”.


  Știre inițială, 22 ianuarie: Un număr de 50 de muzicieni din mai multe orașe din țară, dintre care și din Arad, au concertat în orașul Wuhan din China, zonă de unde a pornit coronavirusul ucigaș care a făcut chiar și autoritățile din România să ia măsuri. O parte din artiști au fost trimiși în carantină, la domiciliu, de către conducerea Filarmonicii Banatul din Timișoara.

  Citește și Medicii arădeni au fost și ei informați despre măsurile ce trebuie luate împotriva coronavirusului din China.

  Orchestra formată din 50 de muzicieni cuprinde angajați de la filarmonicile din Timișoara, Arad, Oradea, Cluj, Brașov, București și Constanța. Turneul lor din China a ținut 50 de zile, iar concertul inaugural a fost chiar în Wuhan, orașul cu grad zero de alertă pentru coronavirusul ucigaș care a creat panică în lume. Românii s-au întors acasă marți, 21 ianuarie. Au fost duși cu autocarul la sediul Filarmonicii Banatul din Timișoara, de unde au plecat mai departe spre localitățile de domiciliu. 18 dintre ei sunt angajați ai instituției de cultură timișorene. Au fost trimiși la analize. ”Nu au fost în zona virusului decât în data de 3 decembrie, când acolo nu era declarat niciun virus. De atunci nu s-au mai întors în zona respectivă, care a intrat în carantină. Am luat măsuri și am trimis colegii imediat ce au ajuns în Timișoara, la Medicina Muncii, să fie controlați, în ziua în care au ajuns. Au fost unii colegi și azi dimineață. Suntem în corespondență cu DSP, dacă mai este nevoie”, a declarat Ioan Gârboni, directorul filarmonicii din Timișoara, pentru Libertatea.

  Citeşte întreaga ştire pe Libertatea.ro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Managerul incearca de multa vreme sa spuna adevarul dar inca nu reuseste foarte bine.In comunicatul initial de la Timisoara se spune ca turneul a fost de 50 de zile. La Arad a ramas doar ” un concert „. In acelasi articol se spune ca a interzis accesul in institutie a celor doua persoane. In realitate una dintre ele a fost in institutie . Sa speram ca in viitor treaba cu adevarul o sa iasa tot mai bine.

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  0 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.