miercuri, 24 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Update Continuă – chiar și miercuri seara – intervențiile pentru remedierea problemelor cauzate de cutremur la Arad

  de Raluca Medeleanu | 7 iunie 2023, 8:30 PM | Știri Arad

  1

  După ce seara și noaptea zilei de marți a fost una solicitantă pentru echipele de intervenție, astăzi acțiunile nu s-au oprit. Aflăm că până la ora actuală au mai fost înregistrate încă 5 apeluri la numărul unic de urgență 112, cetățenii anunțând diferite probleme la acoperiș și fațada imobilelor.

  Astfel, în total de la producerea cutremurului de 5,3 magnitudine marți seara (ora 20:26) și până acum, numărul de urgență 112 a fost apelat de 23 persoane pentru a semnala probleme. De menționat că după primul cutremur au mai urmat 5 replici de o intensitate mai scăzută.

  La orele amiezii sunt intervenții pe Bulevardul Revoluției, strada Caius Iacob (Liceul CFR), strada Ion Andreescu, strada George Coșbuc colț cu Strada Horia, strada Eminescu colț cu Strada Episcopiei.

  interventie cutremur arad continua

  Pe lângă pompierii militari, intervenții au avut și echipajele de la Poliția Locală, care au acordat sprijin celor de la ISU.

  „Dispeceratul Poliției Locale a comunicat permanent cu Dispeceratul ISU, fiind transmise toate locațiile imediat după verificare, în vederea stabilirii traseului de intervenții”, informează Poliția Locală. Agenții de la Locală au izolat cu bandă perimetrele din jurul imobilelor care au prezentat avarii și au închis străzi pentru a nu pune trecătorii în pericol.

  Din fericire, nu au fost înregistrate victime.

  Update

  Pompierii militari ISU au fost nevoiți să se deplaseze pentru încă o intervenție, în jurul orei 20:30, întrucât cutremurul a afectat și structura unuia dintre frontoanele Palatului Kovacs (Vasile Milea nr.1 , colț cu Nicolae Grigorescu). Clădirea istorică este într-o avansată stare de degradare, având deja montată pe ea o plasă de protecție, însă vibrațiile de la cutremur au desprins cărămizi din acea porțiune și au smuls și partea de plasă.

  Polițiștii locali au oprit circulația pe porțiunea respectivă de drum, iar pompierii militari au securizat imobilul.

  palatul kovacs cad ornamente cutremur

   

  Citește și:

  Cinci replici ale cutremurului de marți, trei dintre ele în această dimineață

  Trei clădiri ale Primăriei Arad, încadrate în clasa I de risc în caz de cutremur

  Urmări vizibile ale cutremurului la fostul Spital Municipal din Arad și la Compartimentul Boli Paleative din Ghioroc | Video

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Sunt curios, cladirile CU ADEVĂRAT ISTORICE (din punct de vedere arhitectural, aflate chiar în „buricul orașului” și care, de ani de zile, deja, stau cu niște „ciorapi” de plasă pe ele, AU FOST SUPUSE SUPRAIMPOZITĂRI (la fel ca și pe cele deteriorate și „neînfoliate” !), sau au un REGIM SPECIAL, favorizant ? 🤔
   .
   Că „dom’ primar”, se lăuda că TOȚI ACEȘTIA (care nu au recondiționat clădirile deteriorate), au fost și sunt în continuare, penalizați prin „supraimpozitare”…!
   Sau, iar LEGEA NU E ACEEAȘI PT TOȚI, iar unii, așa-ziși „șmecheri”, (de fapt, doar, nesimțiți), iar au găsit „o portiță” să se eschiveze DE OBLIGAȚII ?! 😣
   .
   Aș vrea o lămurire cu cifre complete, pe această temă, de la „dom’ primar”, că prea mi se par că sunt liniștiți și „s-au culcat pe-o ureche”, (fără să mai facă nimic la clădire), toți cei cu casele „înfoliate”…!🤔

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  2 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.