duminicã, 21 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Cinci replici ale cutremurului de marți, trei dintre ele în această dimineață

  de Special Arad | 7 iunie 2023, 1:01 PM | Știri Arad

  0

  Din 22 mai încoace, au fost 19 cutremure în județul Arad

  Cutremurul din 6 iunie, ora 20:26 (magnitudine de 5.3, adâncime de 6 km) s-a resimțit mult mai intens în județul Arad și în regiune decât cele din luna mai. Ca de obicei, au fost și replici, însă mult mai slabe, abia perceptibile.

  Potrivit Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP), au fost două replici ieri seara, la orele 21:02 și 21:04 (magnitudini: 2,1 și 3,2).

  Astăzi (7 iunie), au mai fost trei seisme slabe, primul de magnitudinea 2, apoi de 2,8 și de 2,2, la orele 03:56, 08:57 și 09:27. Adâncimi: 8 km, 9 km și 7 km.

  cutremur si replici arad 6 - 7 iunie
  Sursa: Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP)

  În total, 19 cutremure în zona Aradului din 22 mai încoace

  Cutremurul din 22 mai a fost primul seism după zeci de ani, sesizabil în tot județul, inclusiv în municipiul Arad. Avea o intensitate relativ slabă și o magnitudine medie (inițial anunțată cu 4,9 pe scara Richter, ulterior corectată ca fiind de 4,8).

  În seara de 22 mai au urmat două replici și nu mai puțin de șapte seisme în a doua zi, 23 mai, cel mai intens fiind de la ora 19:15, de magnitudinea 4,3.

  Nimeni nu a mai băgat de seamă cutremurul slab din 24 mai, fiind insesizabil (deși cu o magnitudine de 3,2, potrivit INCDFP).

  A mai fost un cutremur în dimineața zilei de 29 mai, încă unul insesizabil pe 2 iunie, după care cel de ieri seara (6 iunie), urmat de cinci replici în total, până astăzi dimineața.

  19 cutremure în zona Aradului din 22 mai încoace
  Sursa: Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP)

  Cutremurul de ieri, 6 iunie (ora 20:26) a fost cel mai puternic dintre toate cele 19 din ultimele două luni, de magnitudinea 5,2.

  De data aceasta, au fost și efecte vizibile. Au căzut țigle, bucăți de cărămizi și de tencuială de pe monumente istorice din zona centrală (străzile Episcopiei, Horia, Lucian Blaga, Decebal, Mărăşeşti şi Bulevardul Revoluției – fotografii, aici).

  De asemenea, în interiorul fostului spital Municipal și al Spitalului din Ghioroc (Compartimentul de îngrijiri paleative) au căzut bucăți de tencuială pe holuri, au apărut fisuri adânci în pereți și în faianță (VEZI VIDEO, AICI).

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.