miercuri, 24 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Update 6Un nou cutremur în județul Arad, mai puternic decât precedentele: de magnitudinea 5,3. ISU a înregistrat 23 solicitări prin 112

  de Special Arad | 6 iunie 2023, 8:39 PM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  1

  Un cutremur, de magnitudinea 5 (potrivit primelor informații disponibile), a avut loc în județul Arad, la ora 20:26.

  Vibrațiile au fost resimțite intens și în municipiul Arad, unde oamenii au văzut cum se mișcă mobila și lustrele.

  Potrivit Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP), magnitudinea cutremurului a fost de 5.3, la adâncimea de 6 km (INTENSITATE VII). Acestea sunt noile informații furnizate de INCDFP, la cea mai nouă revizuire manuală.

  La această magnitudine, cutremurul este clasificat tot unul mediu, precum cele din luna trecută.

  Cutremurul s-a produs la 20 km E de Arad, 50 km NE de Timișoara, 71 km SE de Bekescsaba, 95 km N de Reșița. Epicentrul a fost în zona localităților Ghioroc și Păuliș.

  epicentru cutremur 06 06 2023

  La ora 21:02 a urmat o replică slabă, cu magnitudinea 3.2, la adâncimea de 5.5 km, după care la ora 21:04, cu magnitudinea 3.2, la adâncimea de 5.5 km (INTENSITATE III), potrivit INCDFP.

  Echipaje operative din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vasile Goldiș al județului Arad au fost trimise în teren pentru efectuarea misiunilor de recunoaștere în municipiul și județul Arad.

  UPDATE 1

  Pompierii ISU Arad informează că au avut două solicitări pentru degajarea unor elemente de construcție de pe clădiri în urma cutremurului, pe strada Mărășești și Lucian Blaga. Până la această oră nu sunt raportate probleme deosebite.

  UPDATE 2

  De data aceasta, cutremurul din Arad a avut și urmări. Încep să apară imaginile pe rețelele de socializare.

  Strada Mărășești: (Foto: Alexandru Chiriță)

  urmarile cutremurului la Arad

  Strada Mărășești: (Foto: Andreia Schneider)

  urmarile cutremurului la Arad - strada Marasesti (2)

  Strada Horia: (Foto: Mărcuș Florin)

  351302555 791936375700791 5477821655286117650 n

  Strada Lucian Blaga:

  urmarile cutremurului la Arad - strada Lucian Blaga

  Strada Vasile Alecsandri: (Foto: Laurian Popa)

  urmarile cutremurului la Arad - strada Vasile Alecsandri

  Strada Decebal: (captură video Sita Raluca)

  urmarile cutremurului la Arad - strada Decebal

  UPDATE 3

  ISU Arad anunță că până la ora 21:15 au fost 9 apeluri prin 112 privind desprinderea unor elemente de construcție (coș de fum, bucăți de fațadă) în județul Arad.

  UPDATE 4

  Primăria Municipiului Arad anunță că în urma cutremurului, din cauza avariilor și pentru siguranța cetățenilor, se izolează anumite porțiuni aferente străzilor Episcopiei, Horia, Lucian Blaga, Decebal, Mărăşeşti şi Bulevardul Revoluției.

  UPDATE 5

  ISU actualizează datele referitoare la numărul de solicitări din cauza cutremurul: „În urma cutremurului au fost înregistrate 18 solicitări prin numărul unic pentru apeluri de urgență 112, privind desprinderea unor elemente de construcție și avarierea a două autoturisme.

  În urma recunoașterilor efectuate, pompierii militari ai Detașamentului Arad au acționat cu o autospecială de intervenție și salvare la înălțimi și o autospecială de intervenție cu modul pentru descarcerare pentru înlăturarea efectelor negative în urma seismului (degajarea elementelor de construcție de pe fațadele clădirilor), în municipiul Arad, pe străzile: Horia, Episcopiei, Mărășești, Lucian Blaga, Calea 6 Vânători, Vasile Alecsandri, Ioan Luca Caragiale, Bulevardul Decebal și Bulevardul Revoluției.

  De asemenea, Servicile Voluntarele pentru Situații de Urgență din localitățile Păuliș și Ghioroc, au intervenit pentru îndepărtarea efectelor negative în urma seismului”, a transmis ISU Arad.

  UPDATE 6

  Pe parcursul zilei următoare cutremurului, miercuri, 7 iunie, ISU a mai intervenit la încă 5 solicitări, astfel numărul total al solicitărilor ajungând momentan la 23 pe raza municipiului Arad.

  Citește și: Urmări vizibile ale cutremurului la fostul Spital Municipal din Arad și la Compartimentul Boli Paleative din Ghioroc | Video

  interventie isu cutremur arad

  351325063 923956195572836 5436469860028091640 n
  Foto: Primăria Municipiului Arad / Facebook

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  3 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.