vineri, 19 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Update Elevii și-ar putea face singuri testele de salivă sub supravegherea profesorilor. Părinții nu sunt obligați să cumpere testele

  de - | 12 ianuarie 2022, 8:16 AM | Naţional | Recomandările editorilor

  1

  imagine cu rol ilustrativ

  Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, spune că este „total de acord” cu varianta ca elevii să-și facă testele de salivă singuri, însă sub supravegherea cadrelor didactice, posibilitate invocată de șeful DSU, Raed Arafat.

  „Sunt 100% pe aceeași lungime de undă cu Raed Arafat. Sun țări în care așa se face. Administrarea testelor se face în școală, nu de către profesori de multe ori, se autoadministrează de către elev, dar, într-adevăr, în fața cardrului didactic care nu intervine, dar raportează. Ionel, Gigel, Costel sunt negativi, Vasile este pozitiv. Deci există acest minim control. (…) Despre ce a spus Raed Arafat, sunt total de acord, ar fi un control mult mai bun și sunt convins că rezultatul ar fi altul cu privire la numărul de cazuri care sunt confirmate prin teste PCR identificate inițial prin teste de salivă”, a spus Cîmpeanu, la B1 TV.

  Lotul 2 de teste de salivă e în curs de analiză și ar putea ajunge în școli înainte să se rezolve situația cu lotul 1.

  Ministrul spune că un element important de luat în calcul pentru o eventuală închidere a școlilor va fi și presiunea pe spitale.

  Acesta s-a declarat supărat pe părinții care nu vor vaccinare, dar nici testare sau măști, dar ”vrem în schimb să menținem școala fizic”. Liberalul apreciază totuși că școala a început fără mari probleme, potrivit Hotnews.ro.

  Update

  În ceea ce privește speculația care a circulat în aceste zile online, conform căreia părinții ar urma să fie obligați să cumpere pe cheltuiala lor testele întrucât stocul de la Guvern este epuizat, inspectorul școlar general, Marius Gondor, a negat informația într-o discuție din această dimineață, la emisiunea Aradul Matinal de la Radio Arad. Acesta a subliniat că părinții nu vor trebui să cumpere testele Covid pentru copiii lor.

  Inspectorul școlar general a mai afirmat că testarea se va face abia atunci când vor fi distribuite în școli testele.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  9 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.