miercuri, 29 mai, 2024

Special Arad Logo

  Unele țări au început deja dezvoltarea unui „pașaport de vaccinare”. Acesta ar putea fi lansat în prima parte a anului

  de Special Arad | 8 ianuarie 2021, 9:19 PM | Internaţional

  0

  Danemarca lucrează la dezvoltarea unui „paşaport de vaccinare” în format digital, care le-ar permite celor care au fost vaccinaţi anti-COVID-19 să călătorească în ţări unde se cer astfel de documente, pe perioada pandemiei, relatează Reuters, citată de Agerpres.

  Este de aşteptat să poată exista cerinţe din partea altor ţări să fie prezentate la intrarea pe teritoriul lor documente privind vaccinarea. Se poate folosi aici un paşaport de vaccinare danez”, a arătat Ministerul danez al Sănătăţii într-un comunicat.

  Acest „paşaport” ar putea fi lansat în primele luni ale acestui an, urmând să fie accesat prin intermediul site-ului danez pentru sănătate publică, a spus ministerul. Pentru moment însă, nu este clar dacă va fi disponibil şi printr-o aplicaţie.

  Anul trecut și Estonia a afirmat că testează un „paşaport digital de imunitate” pentru a-i depista pe cei care s-au recuperat după infectarea cu noul coronavirus şi au dobândit o oarecare imunitate, deşi se menţin întrebări în legătură cu perioada în care aceştia ar putea rămâne protejaţi.

  De asemenea, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunțat că lucrează la un certificat de vaccinare electronic, un aşa-zis smart-card galben, o versiune digitală a carnetelor de vaccinare de culoare galbenă folosite în mai multe ţări.

  În noiembrie, compania aeriană australiană Qantas a comunicat că va insista în viitor ca pasagerii să se vaccineze anti-COVID-19 înainte de a se îmbarca în cursele sale

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.