miercuri, 19 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Un sfert din persoanele depistate pozitiv cu coronavirus în luna septembrie a acestui an erau vaccinate. Care este procentajul celor care au fost vaccinați și au murit

  de - | 9 octombrie 2021, 7:36 PM | Naţional

  0

  Datele Institutului Național de Sănătate Publică strânse de la începutul campaniei de vaccinare până pe 30 septembrie 2021 arată că mai puțin de 1% din persoanele care s-au vaccinat cu prima doză, respectiv a doua doză, s-au îmbolnăvit de COVID. Procentajul celor care au murit în urma bolii este și mai mic, reprezentând în jur de 1% din cei depistați pozitiv după vaccinare. Pe de altă parte, INSP a descoperit că un sfert din persoanele depistate pozitiv cu coronavirus în luna septembrie a acestui an erau vaccinate, însă procentajul celor care au murit este doar 0,5%.

  INSP a prezentat sâmbătă situația persoanelor confirmate cu SARS-CoV-2 după vaccinare, până la 1 octombrie 2021.

   

  În perioada 27 decembrie 2020 – 30 septembrie 2021:

   

  0,52% din totalul persoanelor vaccinate cu prima doză a avut un test pozitiv de infecție cu virusul SARS-CoV2, după administrarea primei doze de vaccin;la 1,82% din totalul persoanelor care au avut un test pozitiv de infecție cu virusul SARS-CoV-2, după administrarea primei doze de vaccin, a survenit decesul din cauza COVID-19;0,84% din totalul persoanelor vaccinate cu doza 2 a avut un test pozitiv de infecție cu virusul SARS-CoV-2, după administrarea celei de a doua doze de vaccin;la 0,76% din totalul persoanelor care au avut un test pozitiv de infecție cu virusul SARS-CoV-2, după administrarea celei de a doua doze de vaccin, a survenit decesul din cauza COVID-19.

   

  În cifre, aceste procente se traduc astfel: 28.929 persoane (0,52% din totalul persoanelor vaccinate cu prima doză) au avut un test pozitiv de infecție cu virusul SARS-CoV2, după administrarea primei doze de vaccin.

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.