luni, 4 decembrie, 2023

Special Arad Logo

  Un nou rival pentru Galaxy Z Fold 4: Vivo X Fold S, tot mai aproape de lansare

  de Special Arad | 16 septembrie 2022, 11:42 AM | IT | Recomandările editorilor

  1

  (foto: Vivo)

  Recent, detalii despre smartphone-ul pliabil Vivo X Fold S au apărut pe site-ul de referință Geekbench, după ce anterior a fost certificat de 3C (China Compulsory Certificate) din China. Vivo X Fold S, următorul smartphone pliabil al companiei chineze Vivo, „verișorul primar” al OPPO (amândouă controlate de același holding, BBK Electronics), este acum mai aproape de lansare.

  Din ambele documente emise de cele două instituții amintite mai sus aflăm mai multe detalii interesante referitoare la platforma hardware și la bateria lui Vivo X Fold S. În primul rând și cel mai important, viitorul pliabil tip carte al companiei Vivo are la bord procesorul Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1, același aflat pe Samsung Galaxy Z Fold 4. Potrivit site-ului italian HDBlog, procesorul Qualcomm va fi însoțit de 12GB de memorie RAM și va avea sistemul de operare Android 12. În acest moment nu știm ce capacitate de stocare are telefonul Vivo și nici dacă va avea alte variante de memorie RAM.

  Pe site-ul de referință Geekbench, Vivo X Fold S a obținut 1.319 puncte în testele single-core și 4.045 puncte în testele multi-core. Pentru referință, Samsung Galaxy Z Fold 4, rivalul de pe piața pliabilă al telefonului Vivo X Fold S, a obținut 1.351 puncte în single-core și 3.808 în multi-core. În acest fel, smartphone-ul pliabil Vivo se anunță un adversar redutabil pentru Galaxy Z Fold 4.

  De pe site-ul China Compulsory Certificate (3C) am aflat că Vivo X Fold S va avea o baterie de 4.700 mAh cu încărcare rapidă de 80W cu fir și de 50 wați fără fir. Aici, telefonul Vivo este superior celui Samsung, atât la capacitatea bateriei (4400 mAh), cât și la ambele tipuri de încărcare. Mai mult, Vivo X Fold S va avea și un încărcător (USB Tip-C) inclus în cutia de vânzare cu amănuntul.

  În ultimele zile și cunoscutul leaker Digital Chat Station a confirmat câteva dintre aceste detalii, în special în ceea ce privește procesorul și vitezele de încărcare. Cu toate acestea, recent, Digital Chat Station a revenit la subiect adăugând mai multe detalii legate de afișaje și camere. Pe scurt, în acest moment avem suficiente informații pentru a vedea ce poate Vivo X Fold S, deși încă lipsesc câteva detalii cheie.

  Smartphone-ul pliabil Vivo va avea un ecran interior LTPO cu rezoluție 2K, reîmprospătare variabilă de 120 Hz și un scanner de amprente cu ultrasunete integrat în-display. Este un ecran fabricat de Samsung Display.

  Cum am scris mai sus, sunt încă destule necunoscute, cum ar fi culorile, conectivitatea, senzorii sau prețul. Acesta din urmă ar trebui să fie undeva aproape de Galaxy Z Fold 4, dacă Vivo vrea să poată concura cu smartphone-ul pliabil Samsung. Nu știm nici disponibilitatea, dar dacă va rămâne doar în China, deja nu mai este interesant.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  2 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.