Un medicament pentru artrită ar putea fi utilizat în tratarea pneumoniilor provocate de Covid-19

  de - | 21 iulie 2021, 8:09 AM | Internaţional | Sănătate

  0

  Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) evaluează folosirea unui medicament pentru artrită dezvoltat de compania suedeză Sobi la tratarea adulţilor cu pneumonii cauzate de Covid-19, care riscă insuficienţă respiratorie gravă, potrivit unui anunţ al instituţiei, citat de Reuters.

  Medicamentul pentru artrită reumatoidă Kineret este cel mai recent posibil tratament pentru Covid-19 care va fi evaluat de EMA, în timp ce varianta mai contagioasă Delta a coronavirusului provoacă creşterea numărului de cazuri.

  În prezent, medicamentul Remdesivir fabricat de compania Gilead este singurul tratament autorizat pentru Covid-19 din Uniunea Europeană.

  Kineret şi substanţa sa activă anakinra reduc activitatea sistemului imunitar şi a unui mesager chimic din procesul imunitar care provoacă inflamaţie.

  ”Se crede că acesta poate reduce inflamaţia şi deteriorarea ţesutului asociată cu Covid-19”, a afirmat EMA într-un comunicat, informează News.ro.

  Kineret este al doilea medicament pentru artrita reumatoidă care urmează să fie evaluat de EMA pentru utilizarea în tratarea Covid-19, ca urmare a cererii depuse de compania americană Eli Lilly pentru Olumiant, ca tratament pentru pacienţii spitalizaţi cu Covi-19 care primesc oxigen.

  sursa: stiripesurse.ro

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.