vineri, 19 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Un inculpat în dosarul lui Sorin Blejnar recunoaște acuzațiile DNA! Urmează cutremur?

  de Special Arad | 9 decembrie 2016, 4:28 PM | Naţional | Recomandările editorilor

  0

  Dan Stroe, fost director în cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), inculpat în dosarul în care Sorin Blejnar este arestat preventiv pentru trafic de influenţă, şi-a recunoscut faptele şi a cerut procurorilor DNA Ploieşti încheierea unui acord de recunoaştere a vinovăţiei, reiese din motivarea deciziei Curţii de Apel Ploieşti care a menţinut măsura preventivă luată faţă de Blejnar.

  Potrivit documentului, Dan Stroe, director al Direcţiei de Investiţii, Achiziţii Publice şi Servicii Interne din cadrul ANAF în perioada în care Blejnar era şeful instituţiei, a dat o declaraţie prin care şi-a recunoscut fapta şi şi-a exprimat intenţia de a încheia un acord cu Ministerul Public, transmite Agerpres. „În privinţa faptului că … a dat o declaraţie ulterior, prin care şi-a recunoscut fapta şi şi-a exprimat intenţia de a încheia un acord cu Ministerul Public cu privire la această recunoaştere ulterior datei la care s-a dispus măsura arestului preventiv cu privire la inculpat, apreciază că existenţa contradicţiilor din declaraţia acestuia reprezintă un sprijin pentru cele afirmate până la acel moment de către inculpatul … cel puţin cu privire la faptul că la întâlnirea care constituie în opinia judecătorului de drepturi şi libertăţi de la fond momentul de la care s-a consumat infracţiunea nu a fost prezent şi şeful de cabinet …”, a arătat unul dintre avocaţii lui Blejnar, conform textului citat.

  Surse apropiate anchetei au declarat, pentru sursa citată, că în respectivul paragraf se face referire la Dan Stroe, care este acum inculpat în dosar pentru luare de mită. Conform datelor din motivarea deciziei Tribunalului Prahova privind arestarea fostului şef al ANAF, Sorin Blejnar, Dan Stroe, suspect în cauză la acel moment, nu a putut fi găsit iniţial de procurori.

  „Faptul că organul de urmărire penală nu a formulat propunere de arestare preventivă pentru suspectul S.D. (Stroe Dan – n.r.) (motivat din partea organului de urmărire penală de faptul că acesta nu a putut fi găsit) este un aspect care excede analizei judecătorului de drepturi şi libertăţi, Ministerul Public fiind titularul exclusiv al exercitării acţiunii penale şi al formulării propunerii de arestare preventivă”, se arată în textul motivării. Potrivit DNA, Blejnar este suspectat că a acceptat din partea unui om de afaceri promisiunea unui procentaj de 20% din valoarea unor contracte ce urmau a fi încheiate la nivelul instituţiei publice pe care o conducea. „Banii respectivi urmau să-i fie remişi inculpatului în schimbul exercitării influenţei sale asupra unor subalterni, pentru ca aceştia să gestioneze procedurile de atribuire a contractelor respective astfel încât aceste contracte să fie obţinute de firma omului de afaceri. În aceste circumstanţe, în perioada noiembrie 2011 – ianuarie 2012, inculpatul Blejnar Sorin şi ceilalţi funcţionari implicaţi în acest demers au primit suma totală de 13.172.520 lei, prin intermediul unei firme controlate de aceştia cu care societatea omului de afaceri a încheiat mai multe contracte fictive”, se preciza într-un comunicat al DNA.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.