miercuri, 28 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Un formidabil scurtmetraj cu Darth Vader oferă exact ceea ce vor fanii… dar n-au primit de la Disney | Video

  de Tomck@t | 24 decembrie 2018, 4:01 PM | Film | Pop Culture

  0

  În această lună nu avem în cinematografe un film Star Wars așa cum ne-a obișnuit în urmă cu trei ani Lucasfilm (deținut de Walt Disney), începând cu Episodul VII: „The Force Awakens”, avem însă primul episod al unei mini-serii create de către fani, „Vader: Shards of The Past” (Vader: Cioburile Trecutului)… care este uluitor de bine gândit și bine executat!

  Episodul pilot durează 13 minute și face parte dintr-o mini-serie de maxim cinci episoade. Inițiativa îi aparține vloggerului Star Wars Theory, care a lansat ideea în primăvara acestui an.

  Povestea din filmuleț ne plasează la opt luni după evenimentele din Episodul III: „Revenge of the Sith” și urmează luptele interioare ale lui Darth Vader, bântuit de amintirile din viața sa anterioară ca Anakin Skywalker și de moartea soției sale, Padme Amidala. Nu în ultimul rând, unul dintre principalele personaje care vor apărea în această mini-serie va fi Mace Windu, care – în această poveste alternativă – a supraviețuit după atacul lui Anakin și al Împăratului Palpatine de pe Coruscant.

  Producția s-a realizat în timp record, dar finanțarea a fost cât pe ce să fie blocată…

  „Reputația mea și a canalului meu video este în joc”, a spus vloggerul Star Wars Theory (numele lui real rămâne un mister, se știe doar că e canadian și că el joacă rolul lui Darth Vader în acest film, când e fără mască).

  Inițial, filmul trebuia să fie produs cu ajutorul unor donații din partea fanilor, însă creatorul fan-filmului a contactat reprezentanții oficiali ai Lucasfilm, ca să elimine orice pericol de a fi dat în judecată pentru copyright. Lucasfilm a permis crearea acestui mini-film, însă cu anumite condiții: prima condiție a fost tocmai ca producția să nu se bazeze pe crowdfunding, ci pe o sponsorizare de la un investitor privat, ori pe banii investiți de către creatorul însuși, adică proprietarul canalului de YouTube „Star Wars Theory”. În al doilea rând, chiar dacă vloggerul a precizat din start că filmul va fi non-profit, Lucasfilm a subliniat faptul că filmul nu poate fi sub nicio formă oferit altfel decât gratuit.

  Astfel, creatorul mini-seriei, vloggerul Star Wars Theory, a plătit din buzunarul propriu peste 150.000 de dolari canadieni (doar pentru producerea primului episod!), iar restul sumelor necesare au venit de la fanii Star Wars, pe site-ul Patreon, platformă online prin care se pot face în continuare sponsorizări pentru canalul de YouTube și, implicit, pentru continuarea mini-seriei despre Darth Vader. Nu în ultimul rând, filmul a primit ajutorul benevol al mai multor debutanți și tineri profesioniști din domeniul cinematografiei.


  Primul concept art pentru „Vader: Shards of The Past” (Sursa: Twitter / Star Wars Theory)

  Primul episod „Vader: Shards of The Past”, în regia lui Danny Ramirez, a fost filmat în doar câteva zile în această vară, iar după câteva luni, cât a durat toată post-producția și realizarea efectelor speciale, în urmă cu câteva zile s-a ajuns la mult așteptatul rezultat, care a fost primit cu urale și aplauze frenetice la proiecția gratuită, în premieră, într-un cinematograf din Los Angeles.

  Vloggerul Star Wars Theory a precizat de la bun început că își dorea ca acest fan-film să fie unul profesionist, ceea ce – spunem noi și comunitatea de fani Star Wars – a și reușit.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.