Un avion F35 s-a prăbușit în Marea Mediterană din motive necunoscute. Aeronava valora 100 milioane de lire sterline

  de - | 17 noiembrie 2021, 7:48 PM | Internaţional

  0

  imagine cu rol ilustrativ

  Un avion cu reacție F35 britanic s-a prăbușit în Marea Mediterană, miercuri, în timpul unui zbor de rutină, relatează Digi24, citând Sky News. Pilotul a reușit să se catapulteze la timp, însă aeronava de 100 de milioane de lire sterline a ajuns pe fundul mării.

  Nu sunt încă informații care să ateste că ar fi fost vorba de acțiuni ostile, însă o investigație va determina dacă a fost vorba de vreo defecțiune a avionului sau de eroare umană.

  Avionul de ultimă generație RAF F35 nu a fost încă recuperat din mare. Aeronava valorează aproximativ 100 de milioane de lire sterline.

  Un purtător de cuvânt al ministerului britanic al apărării a declarat că „un pilot de F35 britanic, care decolase de pe portavionul HMS Queen Elizabeth, s-a catapultat în timpul unui zbor de rutină deasupra Mediteranei, în această dimineață”.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.