marþi, 28 mai, 2024

Special Arad Logo

  Un avion F35 s-a prăbușit în Marea Mediterană din motive necunoscute. Aeronava valora 100 milioane de lire sterline

  de - | 17 noiembrie 2021, 7:48 PM | Internaţional

  0

  imagine cu rol ilustrativ

  Un avion cu reacție F35 britanic s-a prăbușit în Marea Mediterană, miercuri, în timpul unui zbor de rutină, relatează Digi24, citând Sky News. Pilotul a reușit să se catapulteze la timp, însă aeronava de 100 de milioane de lire sterline a ajuns pe fundul mării.

  Nu sunt încă informații care să ateste că ar fi fost vorba de acțiuni ostile, însă o investigație va determina dacă a fost vorba de vreo defecțiune a avionului sau de eroare umană.

  Avionul de ultimă generație RAF F35 nu a fost încă recuperat din mare. Aeronava valorează aproximativ 100 de milioane de lire sterline.

  Un purtător de cuvânt al ministerului britanic al apărării a declarat că „un pilot de F35 britanic, care decolase de pe portavionul HMS Queen Elizabeth, s-a catapultat în timpul unui zbor de rutină deasupra Mediteranei, în această dimineață”.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.