UEFA sancționează drastic Ungaria după manifestările rasiste și homofobe de la meciurile găzduite în cadrul EURO 2020

  de - | 10 July 2021, 9:09 AM | Internaţional | Sport

  1

  (foto: arhivă)

  Federația de Fotbal Maghiară (MLSZ) a fost penalizată de către UEFA cu jucarea cu ușile închise a următoarelor trei meciuri, dar cu posibilitate de suspendare în cazul unui meci, timp de doi ani. Forul fotbalistic european acuză manifestări rasiste din partea suporterilor și expunerea de bannere homofobe în tribune în timpul meciurilor de la EURO 2020.

  Decizia este cu suspendare pentru un meci, timp de doi ani. UEFA a amendat de asemenea MLSZ cu 100.000 euro, impunând afișarea la meciurile disputate sub jurisdicția UEFA a unui banner cu sigla „#EqualGame”.

  Decizia nu se aplică pentru meciurile din calificările din zona europeană la Cupa Mondială 2022, care se desfășoară sub jurisdicția FIFA, potrivit Mediafax.

  Un banner homofob a fost văzut în tribune în timpul meciului Ungariei împotriva Portugaliei, în timp ce scandări imitând țipete de maimuțe au fost auzite și în timpul partidei dintre Ungaria și Franța.

  Ambele jocuri au avut loc pe Puskas Arena din Budapesta.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  2 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.