joi, 29 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Trupa arădeană Corso, pentru prima oară la un concert rock simfonic, pe scena Filarmonicii „Oltenia” Craiova

  de Tomck@t | 7 decembrie 2023, 2:27 PM | Cultură | Muzică | Recomandările editorilor

  1

  (foto: Filarmonica ”Oltenia” Craiova / Facebook)

  Trupa Corso este deja arhicunoscută la Arad, este aproape imposibil să nu-i fi auzit măcar odată, fie într-un club de rock (Nerv sau Flex), într-un pub (Irish Pub, Loja sau Wings), la Port Arthur (festivalul Rock Maris), la Boeme Teatru (în cadrul Festivalului Internațional de Teatru Nou), la Bulci Fest, ori la Zilele orașului, în municipiu sau în județ. Băieții au cântat până și într-un liceu. Pe o singură scenă nu i-am văzut încă, în Palatul Cultural din Arad, pe scena Filarmonicii… cu excepția chitaristului trupei, Cosmin Harbei, invitat al Festivalului „Toamna Muzicală Arădeană” în anul 2020, acela fiind însă un concert difuzat online, fără public, din cauza pandemiei Covid.

  Visul trupei Corso de a cânta alături de o orchestră simfonică s-a împlinit în această săptămână, însă nu la Arad, ci la Craiova.

  Concertul „Rock the Symphony” din cadrul Festivalului Internațional „Craiova Muzicală” (ediția 50!), din data de 5 decembrie, a fost „sold out”. Sub conducerea dirijorului Remus Grama, trupa arădeană de pop-rock a cântat cover-uri celebre, dar și piese proprii, acompaniată de Orchestra Simfonică și Corul Filarmonicii „Oltenia” Craiova.

  „Din nou rock-ul a zguduit simfonicul la Craiova, inițiatorul proiectului, dirijorul Remus Grama, aducând piese rock noi, o tolbă cu glume și o poveste atent țesută împreună cu toți artiștii de pe scenă: trupa Corso, Orchestra simfonică și Corul Filarmonicii «Oltenia» Craiova și maestrul de cor Bogdan Botezatu”, a scris pe Facebook Ramona Bădescu (PR Filarmonica „Oltenia” Craiova).

  „Orchestrațiile ingenioase și momentele de chitară solo ale lui Cosmin Harbei au uimit publicul, o revelație fiind și feeling-ul din vocea versatilă a lui Luci Chîrlan, care a trecut prin stiluri atat de diverse/ Bealtes, Police, Led Zeppelin și multi alții. N-au lipsit nici piesele proprii, «Home» și «Secret», ambele bine construite într-o dinamică rock autentică.

  Ne-am molipsit de căldura sufletească a lui Remus Grama, am plecat zâmbind cu sufletul până la stele și am înțeles că dincolo de buna dispoziție și de atmsofera plină de culoare, artiștii ne-au transmis un mesaj profund uman, susținut și de melodiile alese, dar și de imaginile proiectate, cu adevarat spectaculoase și prin efecte și sonorități. S-a pronunțat des și cu zâmbetul pe buze cuvântul «depresie», cred că nu întâmplător. Este boala secolului, boala omului înstrăinat de creator și de el însuși, cum remarca C.G.Jung. Avem, însă, și remediul. Terapia prin artă, singura care mișcă și vindecă sufletele!

  Las la final ce am văzut cei prezenți la concertul ROCK the SYMPHONY/ CORSO/ Remus GRAMA, proiectat pe ecran în loc de epilog, o parafrază power flower: make art/music, not war. Este atât de simplu dacă nu vrei să fii complicat, nu?”, a mai scris pe Facebook Ramona Bădescu.

  Deși de cele mai multe ori cântă cover-uri după piese celebre din repertoriul internațional, Corso are și piese proprii, primul videoclip al trupei fiind lansat în 2019, pentru piesa „Secret”, prezentat în premieră în Special New Music, pe Special Arad (VEZI AICI).

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  0 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.