miercuri, 12 iunie, 2024

Special Arad Logo

  „Concertul mic din pauza mare” – educație muzicală ad-hoc la Colegiul „Moise Nicoară” | Foto / Video

  de Tomck@t | 31 ianuarie 2018, 2:30 PM | Muzică | Topic special

  0

  Elevii Colegiului Național „Moise Nicoară” au avut o mică-mare surpriză astăzi, în jurul orei 12. Odată cu clopoțelul care a anunțat pauza mare, pe holurile școlii a început să răsune muzica LIVE a trupei arădene Corso.

  Proiectul care a debutat astăzi se numește „Concertul mic din pauza mare” și îi aparține lui Cătălin Lăpușcă, realizator radio la Radio România Arad FM. Ideea este una simplă: promovarea muzicii de calitate în rândul tinerilor și, totodată, un mic „entertainment” servit pe tavă, gratuit, direct la școală. Organizatorul ne-a spus că intenționează să aducă proiectul în toate liceele din Arad, atât cu ajutorul trupei Corso, cât și al altor formații muzicale arădene. Poate chiar cu trupe celebre în toată țara, dacă se va ivi ocazia.

  Tinerii s-au adunat în număr mare pe holurile colegiului, cântând la unison cu trupa și făcând filmulețe cu telefonul mobil. Nimeni nu știa cu exactitate ce se petrece, dar toată lumea a salutat inițiativa. Mulți elevi credeau că era o surpriză oferită de conducerea liceului.

  „Sunt concerte neanunțate. Sună clopoțelul, începe cântarea. Sper să se repete acest lucru și voi încerca tot posibilul să se repete această ispravă. Așteptați-vă la ce e mai bun!”, ne-a spus organizatorul concertului, Cătălin Lăpușcă.

  Unul dintre membrii trupei Corso, toboșarul Sergiu Nădăban, a fost chiar elevul Colegiului Național „Moise Nicoară” timp de opt ani, după cum a precizat. „Este un sentiment oarecare de nostalgie, mai ales că în timpul în care am fost eu elev, școala era încă în renovare, așa că n-am apucat s-o văd terminată și chiar pot să spun că au făcut o treabă minunată. Arată a școală adevărată”, ne-a spus Sergiu.

  Trupa Corso a cântat în pauza mare piese celebre precum „Supergirl” (Reamonn), „Wonderwall” (Oasis), „Run to you” (Bryan Adams), „Free fallin’” (Tom Petty) și „Save tonight” (Eagle-Eye Cherry).

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.