Două zile de lume neschimbată la „Woodstock-ul arădean”, Bulci Fest | Foto

  de [email protected] | 7 august 2022, 2:10 PM | Cultură | Muzică | Topic special

  0

  „Make music, not war!”. „Make love, not war!”. „Make… anything, NOT WAR”. Oricare dintre aceste îndemnuri ar fi putut servi ca un slogan pentru ediția din acest an a „Woodstock-ului arădean”, Bulci Fest. Într-un fel, acestea au și fost sloganurile neoficiale, afișul evenimentului ilustrând faimosul protest Flower Power, de pe vremea războiului din Vietnam, cu floarea înfiptă în țeava puștii. Dar Bulci Fest nu s-a vrut a fi și nici nu a fost un soi de protest sau eveniment-manifest local. Bulci Fest e Bulci Fest, a rămas neschimbat, un „Feel Good-” sau „Feel Free Festival”. Cam asta ar fi și ideea, mesajul sau „sloganul”, dacă vreți, al festivalului: la Bulci, totul a rămas așa cum a fost, așa cum a fost bine. Fără griji, fără nebunia războiului la vecini și-n lume, fără grandomanii, orgolii și dușmănii. Și fără mainstream.

  Singurul festival Flower Power din țară – așa cum l-a caracterizat Mircea Vintilă – a ajuns în acest an la ediția a XIV-a și a avut loc, între 5 și 6 august, la locul obișnuit, pe pajiștea de lângă Castelul Mocioni din localitatea Bulci.

  Parcarea și intrarea la festival au fost, ca de fiecare dată, gratuite, un aspect cu siguranță atractiv pentru mulți vizitatori (fideli, ocazionali sau newcomers), dar cu atât mai complicat pentru organizatori în contextul economic actual. Însă pentru a susține efortul financiar al organizatorilor și evenimentul în sine, doritorii au putut achiziționa suveniruri și materiale promoționale la un stand special, a ținut să menționeze prezentatoarea Izabela Vekas, în repetate rânduri.

  Cu toate greutățile organizatorice, Bulci Fest a reușit să mențină standardele anilor trecuți, având invitați artiști de calibru din folkul și rockul românesc, în mare parte datorită faptului că mulți dintre ei sunt deja chiar „prieteni” ai festivalului: Nicu Alifantis, Mircea Baniciu, Adrian Ivanițchi, Mircea Bodolan, Dorin Andone, Teo Boar și Vlady Cnejevici, Claudia Șerdan, Raul Silaghi, Florin Săsărman, Romeo Mocanu, Daniel Julean & Nicoleta Brola, Corso, Ale & Fly, Monica Cojocaru, Florian Jianu, Oliver Goilean, Felix Bejan, Anastasia Maria Solomie, Raul Nica, Miruna, Medena, Ambra și Iulia Nemeș.

  Au fost în jur de 4000 de persoane la festival în prima seară, dintre care circa 40% cu corturi sau rulote, iar în a doua seară în jur de 3500 de oameni. Spectacolul se întindea adânc în noapte, iar unii dintre cei mai vechi și fideli participanți au participat chiar la curățenia generală de după festival.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.