marþi, 25 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Trucurile Danielei! E talentată, e din Arad și îți arată gratuit arta înfrumusețării

  Este make-up artist de patru ani și de doi ani nutriționist, iar anul acesta frumoasa Daniela Boiț a hotărât să facă ceva minunat pentru arădencele de toate vârstele: un curs gratuit care să le readucă aminte cât de importantă este feminitatea și să le învețe trucuri prin care, cu ajutorul machiajului, o pot pune ușor în valoare.

  Proiectul l-a pus la cale împreună cu Ina Nechifor, una dintre colegele ei de la o companie germană producătoare de cosmetice naturale, iar din luna mai, fetele s-au pus pe treabă. Ina se ocupă de partea organizatorică, iar Daniela de partea artistică și „didactică” a cursului. Ne-a specificat că nu e genul de curs în care ea le aplică machiajul, iar participantele doar stau, ci din contră! L-a numit un curs de „automachiaj” căci le încurajează pe participante să se machieze singure urmând pașii indicați de ea, tocmai pentru ca acestea să deprindă tehnicile astfel încât să știe mereu să se fardeze singure.

  Machiajul – cartea de vizită a oricărei femei care se respectă

  Daniela ne-a spus că și-a dorit să ofere posibilitatea oricărei femeie din comunitate să își descopere o nouă pasiune și, mai ales, să știe să-și pună în valoarea frumusețea, indiferent de vârsta pe care o au.  A ales pentru început cursurile să se axeze pe aplicarea corectă a machiajului de zi, în funcție de trăsăturile și tipurile de ten a fiecărei persoane, pași pe care orice femeie ar trebui să îi cunoască. După ce cursantele deprind tehnica de la ea, vor știi să își aplice singure machiajul pentru a arăta bine oricând: la servici, când ies la o cafenea…

  „M-am gândit ce frumos ar fi să fac, aici în Arad, un curs de make-up ca doamnele și domnișoarele să știe să se machieze singure. Ele nu primesc niciun fel de diplomă, ci efectiv le învăț cum să-și facă un machiaj de zi, cu produsele noastre. Am început cursurile în luna mai, așa, simplu. Nu știam dinainte cum se va face, nu sunt nici eu, nici Ina, formatoare, dar avem și asta în plan, să urmăm un curs de formator ca să putem face și alte lucruri frumoase în Arad. Revenind la cursurile de make-up pe care le fac, un curs durează trei ore. Începe de la ora 18:00 și ține până la ora 21:00. Până acum au participat deodată maxim 25 de persoane. Fetele se răsfață foarte mult acolo. Învață foarte mult mai ales despre cum să își îngrijească tenul, cum să îl curețe, ce etape trebuie să urmeze, dacă ar putea să îmbunătățească ceea ce obișnuiesc ele să facă și apoi vin cu etapele machiajului. Pe îngrijire merg și pe partea de zi și de seară, iar pe make-up doar pe partea de zi. De exemplu, le învăț cum să-și identifice fondul de ten, cum să-l aplice, cum să-l fixeze înainte și după, ca să țină o zi întreagă, nu să se trezească la 12:00, după soare, că le curge pe nas și alte cele. Este foarte important. Au nevoie de un fond de ten cu protecție, fără protecție? Antiaging? Compact, mai fluid? Iar la partea de ochi, care este cea mai importantă, le învăț cum să îi contureze ca să nu fie vulgari. Pentru că pe timp de zi este foarte important. Mai ales dacă sunt doamne care lucrează diferite joburi direct cu oamenii… Chiar avem cursante învățătoare, economiste, care își doresc să arate cât mai îngrijit, cât mai plăcut”, ne-a spus Daniela.

  Următorul curs gratuit de machiaj pe care îl organizează Daniela se va desfășura în 18 iulie, la hotel President, începând cu ora 18:00. Doamnele și domnișoarele nu trebuie să aducă nimic la curs, întrucât toate produsele vor fi oferite acolo (participare pe bază de rezervări,  0736334485 ).

   

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.