marþi, 26 septembrie, 2023

Special Arad Logo

  Tricouri cu suflet! Fotbaliștii Aradului au jucat pentru Sara la Baza Desavoia (Foto)

  de Lucian Dănilă | 28 decembrie 2017, 9:02 AM | Recomandările editorilor | Sport

  0

  A devenit o tradiție la Baza Desavoia (Bendea) din Arad ca în fiecare an,între Crăciun și Revelion să se dispute un turneu caritabil pentru ajutorarea unui copil. La fel ca și anul trecut, fotbaliștii Aradului au jucat și au strâns bani pentru micuța Sara Ruști, fetița care la numai 1 an și zece luni, în vara anului 2012, a suferit un grav accident, iar de atunci a fost diagnosticată cu encefalopatie hipoxic ischemică, cu paralizie cerebrală. În fotografia de mai sus, Sara avea doar un an și opt luni. Era un copil normal și fericit, apoi, viața ei și a familiei sale, a tatălui Florin și a mamei sale, Claudia, avea să se schimbe radical în urma accidentului.

  Inițiativa le-a aparținut din noului Flavius Măduța, Cristi Lăzău și Cristi Barna, iar la eveniment au participat câțiva dintre cei mai importanți fotbaliști pe care i-a dat Aradul în ultimele trei decenii. Șase echipe s-au întrecut în turneul de mini-fotbal. A fost despre fotbal, dar mai ales despre suflet, la finalul evenimentului având loc o licitație pentru mai multe tricouri aparținând unor fotbaliști ca Deac (două), Hora, Cernat, Chindriș, Săpunaru, Marinescu, V. Lazăr, Nedelcearu, Hlistei, Țucudean, Budescu și Dennis Man.

  La fel ca și anul trecut, echipa câștigătoare a fost „ACU” Arad, formată din Leric și Pășcalău, portari – Lung, Nistor, Suslak, N. Varga, Bogoșel, Mițiți, Fl. Pavel, Oprean și Al. Dan. Locul al doilea a revenit celor de la „Constructorul”, în componența căreia au evoluat printre alții Cătălin Hlistei și Cipri Rus. „Telecom”, la care au evoluat Alin Gligor, Dan Oprescu, Florin Purece, Marius Chindriș, Ovidiu Fador sau Alin Pavel, a fost a treia.

  „UTA” s-a clasat pelocul patru, avându-i în lot pe Roland Nagy, Sorin Botiș, Cristi Irimia sau Dumitru Mitu (considerat și cel mai fair-play jucător al competiției), în timp ce poziția a cincea a fost echipei lui Flavius Măduța, West Petrom Pecica, echipă în care au evoluat Țapoș, Corsenti, Bene, Iulius Arman, Madoș, Barta, Flavius Măduța și Vasile Rad.

  Timișenii de la Alborz au fost pe locul șase. Bănățenii au fost aduși la Arad de fostul arbitru dar și campion european în calitate de selecționer al naționalei de minifotbal, Tibi Lajos, un apropiat al celor de la Liga Desavoia.

  Tricoul cu numărul 98 al arădeanului Dennis Man de la FCSB a fost adus cei mai mulțibani: 600 de lei.

  Cei care doresc şi pot să o ajute ajute pe fetița de 7 ani o pot face depunând în următoarele conturi:

  RO42BTRL00201201R07364XX – în lei,

  RO66BTRL00202201R07364XX – în dolari,

  RO17BTRL00204201R07364XX – în euro;

  (SWIFT BTRLRO22ARA)

  Conturile sunt deschise pe numele tatălui fetiţei, Ruşti Augustin Florin, la Banca Transilvania, sucursala Arad , Str. Unirii, nr. 5.

  tricouri 2 tricouri 12 tricouri 13 tricouri 18 tricouri 22

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.