joi, 30 mai, 2024

Special Arad Logo

  „Stelele” au câștigat Cupa Stelelor de la Baza Desavoia! Două zile de fotbal, prietenie și voie bună (Foto)

  de Lucian Dănilă | 19 decembrie 2019, 5:23 PM | Sport

  0

  Au fost două zile de fotbal, prietenie și voie bună la Baza Desavoia. „Cupa Stelelor” a adunat pe sinteticul de la Desavoia nume importante de la nivelul ligii secunde din România. Dar și foști fotbaliști care au însemnat mult în ultimii ani pentru fotbalul arădean.

  „Stelele Aradului” a fost favorita competiției în condițiile în care câștigătoarea de anul trecut, Costa Rica, s-a prezentat la competiție fără Bozian (poate cel mai bun fotbalist pe teren de minifotbal din Arad) sau Arsene. La „Stele” au jucat doi dintre cei mai buni jucători ai ligii secunde, Cipri Rus – căpitanul echipei UTA și Cătălin Hlistei, poate cel mai important jucător al celor de la Rapid București. Alături de ei au mai evoluat portarul Pășcălău, fiul său Patrick (foarte talentat la cei doar 14 ani), Burlă, Suslak, Calvin Tolmbaye, Nistor, Vidac, Cristi Gabor și portarul Roberto Bodea.

  „Stelele” au pornit greu în competiție. Au pierdut la penalty-uri, după 1-1 în timpul regulamentar, meciul cu Old School, echipă la care au evoluat Adrian Popescu, în poartă, Alin Gligor, Norbi Varga, Marius Chindriș, Norbi Polgar, Radu Mărginean, Cristi Lăzău, Cristi Barna, Flavius Pavel, Paul Frandeș, Alin Pavel, Raul Burcă.

  După ce au învins Bârzava, „Stelele” erau obligate să bată Șimandul profesorului Mărcuș. A fost poate cel mai bun meci al competiției. Șimandul a condus la pauză cu 1-0 prin reușita lui Ciornei, după care același jucător putea face 2-0 cu aproximativ 8 minute înainte de final. A fost momentul psihologic al jocului. Copaci a egalat la 1, după care Hlistei a marcat golul turneului cu un voleu sub bară. În ultimele secunde, Șimandul a jucat fără portar, Dagău fiind trimis în careul advers, iar Cipri Rus a marcat pentru 3-1, scor cu care avea să se încheie partida. Astfel, din această grupă s-au calificat Stelele Aradului și Old School.

  În cealaltă grupă a evoluat câștigătoarea primei ediții, Costa Rica, echipă din rândurile căreia a făcut parte Mitruț Copil, Pac și apoi Adrian Piț. Au pierdut primul meci cu 1-3 în fața celor de la Colo Colo, echipă formată pe contingentul Lipova – Michel Vlad, Vlad Filimon, Dolga și Bercu -, dar și Bulza și Marinescu de la Cermei, Marius Constantinescu de la Fuzesgyarmati (locul 1 în Liga 3 din Ungaria) și Trabalka de la FC Universitatea Craiova, iar în poartă, Ciornei.

  Din această grupă aveau să se califice Colo Colo și AC Luciano, echipe care au câștigat clar meciurile cu Costa Rica și Cetățenii, la ultima formație evoluând jucători ca Bubuș sau Sabău.

  Semifinale

  Old School – Luciano  1-1

  (S. Popa / Fl Pavel), 8-7 după loviturile de departajare

  Stelele Aradului – Colo Colo 2-2

  (C. Rus, Burlă / Marinescu, Filimon), 4-2 după loviturile de departajare

  IMG 3253

  Astfel, în finală s-au reîntâlnit Old School și Stelele Aradului. De data aceasta, într-un meci mai mult cu caracter prietenesc, câștig de cauză au avut cei de la Stelele Aradului cu scorul de 8-3.

  Premiile individuale ale turneului au mers în familie: Patrick Pășcălău – cel mai bun jucător, Ovidiu Pășcălău (tatăl lui Patrick) – cel mai bun portar.

  În finala mică, Luciano a trecut la loviturile de departajare de Colo Colo, scor 6-5. Pentru Luciano au evoluat: Paul Dima – Dani Iovu, Viorel Gabor, Florin Lazea, Sergiu Popa, Renato Ardelean, Robert Drâglă, David Florea, Emanuel Pantea, Lucian Hrincu.

  Arbitri turneului au fost Remus Lung și Dani Toader.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.