sâmbãtã, 22 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Transalpina și Transfăgărășanul nu se vor mai închide începând de anul acesta, în funcție de perioada calendaristică

  de - | 7 octombrie 2023, 9:11 AM | Naţional

  0

  Regulamentul de funcționare s-a schimbat, astfel că nu mai este obligatorie închiderea, la sfârșitul lunii octombrie, a tronsoanelor înalte Piscul Negru, Bâlea Lac, Bâlea Cascadă de pe Transfăgărășan, respectiv Rânca-Obârșia Lotrului, de pe Transalpina.

  Drumarii spun că cele două șosele de altitudine ale României vor rămâne deschise atât timp cât vremea va fi bună.

  Drumarii au mai declarat pentru Radio România Actualități că în această perioadă fac în fiecare dimineață verificări pe aceste tronsoane, pentru a se asigura că șoferii urcă în condiții de siguranță.

  În această perioadă, pe Transfăgărășan, mai ales pe versantul nordic din județul Sibiu, se montează plase de siguranță și alte sisteme prin care să se oprească avalanșa stâncilor. De asemenea, este în pregătire un proiect de amenajare a unor copertine de protecție din beton, care să permită circulația aproape pe întreaga durată a anului, notează stiripesurse

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.