Toți pacienții din spital, indiferent de simptome, vor fi testați pentru Covid-19 la Arad

  de Special Arad | 21 aprilie 2020, 5:25 PM | Coronavirus | Sănătate | Știri Arad | Topic special

  1

  Consiliul Județean Arad și Grupul de Suport pentru Spitalul Clinic Județean de Urgență au luat decizia testării obligatorii pentru Covid-19 a tuturor persoanelor care ajung cu probleme medicale la spital, indiferent dacă prezintă sau nu simptome, se anunță într-un comunicat.

  Până la aflarea rezultatelor testelor Covid-19, pacienții sunt internați în secțiile tampon stabilite în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență.

  „Consider că este o măsură necesară, chiar dacă depășește prevederile protocoalelor medicale, deoarece dorim să păstrăm Spitalul Clinic Județean de Urgență necontaminat și să excludem posibilitatea ca un pacient asimptomatic, dar infectat să fie trimis pe secții”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

  Legat de această decizie, coordonatorul Grupului de Suport pentru Spitalul Clinic Județean de Urgență, dr. Gheorghe Domșa a declarat: „Am avut cazuri de pacienți care nu prezentau simptome, dar care la testare au ieșit totuși pozitivi. Consider că decizia este foarte bună și doar așa vom putea evita contaminarea altor pacienți internați deja în spital cu alte afecțiuni”.

  Județul Arad are în prezent trei aparate de testare care funcționează la capacitate maximă. Până în prezent la nivelul laboratorului de analize al spitalului, în două săptămâni, s-au obținut aproximativ 1000 de rezultate pentru Covid-19. La aceastea se adaugă testele care se efectuează zilnic în laboratorul Direcției de Sănătate Publică.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. V-ați trezit, așa un pic din propria PROSTIE&INCOMPETENȚĂ? Păi bă ciocaboca trebuia testați toți de la bun început FIINDCĂ ESTE VORBA DE UN VIRUS EXTREM DE CONTAGIOS … și poate fi transmis și de cei asimptomatici, …și pe asta o știu și copiii de acum 6 săptămâni de când tot se discută despre COVID-19. Alooooooo!!! Se aude? De la Î N C E P U T U L PANDEMIEI!!!

   „Am avut cazuri de pacienți care nu prezentau simptome…” Cine a avut mă analfabetule! Tu?! Tu ești Spitalul Județean??? Mă golanule, deja începeți cu lauda și gargarele voastre odioase??? Cum se face un lucru bun, cum vă puneți pe VOI la înaintare??? RUȘINEEEEEEEEEEE! Huooooooo!!! Îmi provoci o silă, mă derbedeule că de abia mă abțin să nu te caut și să te iau la șuturi.

   Societatea Civilă cere o investigație amănunțită cu ce s-a întâmplat la Județean de la bun început, de ce și cine este responsabil. Dar o investigație condusă de oameni de specialitate de afară, care nu pot fi mânjiți de mitele și șantajele voastre jegoase. Vrem să aflăm de ce bolnavi contaminați au fost tratați de parcă Județeanul era condus de boschetari. Crezi că am uitat deja că INCOMPETENȚA voastră a condus la o debandă în Județean de la bun început și probabil oameni au plătit cu viața???

   +6 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  8 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.