Tomas Wagner a semnat cu UTA! „Când am văzut suporterii am zis: vreau să joc aici”

  de Lucian Dănilă | 11 October 2021, 9:34 PM | Sport

  0

  Tomas Wagner a semnat cu UTA. Atacantul ceh l-a convins pe Gyuszi Balint că poate fi o piesă importantă în atacul Bătrânei Doamne, dar acest lucru necesită puțin timp, până când fostul atacant al celor de la Viktoria Plzen se va pune la punct cu pregătirea fizică.

  De fapt acesta era singurul impediment despre care vorbea Balint după amicalul cu Ripensia, meci la care Wagner a participat la ultimul dintre cele patru goluri marcate de UTA în ultimele 11 minute ale jocului, el intrând atunci când scorul era defavorabil echipei, 0-2.

  „Tomas Wagner este profilul de fotbalist pe care Gyuszi Balint și l-a dorit. El se antrenează de câteva zile cu UTA, singurul impediment a fost legat de latura fizică, pentru că el nu a mai jucat de câteva luni bune. Este un fotbalist cu experiență, cu peste 100 de goluri în Cehia și Cipru, dar și în cupele europene, în grupele Champions League și Europa League. Mai multe echipe din Liga 1, printre care și FC U Craiova, l-au dorit, dar nu s-au înțeles cu el acum două-trei luni. Timpul a trecut, pretențiile sale au mai scăzut, altminteri un fotbalist de talia și cifrele sale nu ar fi acceptat niciodată un astfel de salariu din partea clubului UTA”, spune agentul Bogdan Apostu.

  „Sunt fericit că sunt aici, de cinci zile sunt în oraș și la club și totul e ok. Cred că va fi în regulă inclusiv la meciul de duminică. Am văzut imagini cu fanii, iar prima impresie după ce am văzut suporterii a fost clară. Mi se părea uimitor și mi-am spus că vreau să vin să joc la aici, vreau să joc la UTA. Am avut patru antrenamente cu echipa în cele cinci zile de când sunt aici și mă simt mai bine după fiecare antrenament. Despre timpul în care mă voi integra, depinde de ce îmi va cere antrenorul. Dacă vom avea posesia îmi va fi mai ușor, dacă trebuie să alergăm după minge va fi mai dificil pentru mine. Vorbesc cu antrenorul zi de zi, sper să ajung cât mai curând la 100% din punct de vedere fizic. În lunile în care nu am avut echipă, m-am antrenat cu echipa din orașul natal, Pribram, după care m-am antrenat și singur, cu un antrenor personal. Mă bucur că sunt aici, iar asta contează pentru liniștea mea, pentru gândurile mele. Sunt diferit față de ceilalți atacanți din lot. Am văzut în meciul cu Ripensia că avem jucători foarte buni, mai scunzi, dar tehnici și cu viteză. Îmi place să joc cu astfel de fotbaliști, cred că formăm o echipă bună și vreau să îmi ajut colegii, staff-ul, fanii și orașul.

  Am vorbit cu Robert Veselovsky (n.r. portar la U Cluj între 2013 și 2015), cu care am jucat și anul trecut în Cipru, dar și cu Pavel Cmovs (n.r. fundaș care a evoluat la Rapid în 2015). Mi-au spus că în România este un campionat bun, cu stadioane frumoase și echipe de tradiție cu mulți suporteri. Și ei m-au convins să vin în România”, spune Wagner.

  „Într-adevăr, am spus că Tomas, la nivelul fizic la care este, nu ne poate ajuta acum. Faptul că am cântărit foarte bine a implicat anumite detalii care mă depășeau, detalii legate de negociere și contractul lui. În acel moment nu stăpâneam nicio informație despre acest subiect, dar, în plus, trebuia să mă sfătuiesc cu preparatorul meu fizic despre ce implică aducerea lui Tomas la un nivel măcar apropiat de cel optim. Și spun asta ținând cont și de profilul său, care este unul particular. Vorbim despre un jucător de forță, care, probabil, are nevoie de o perioadă mai lungă de timp pentru a-și recupera ritmul de joc. Dar, cu toții avem încredere că el ne poate ajuta, chiar poate dacă nu în următoarele două-trei săptămâni. În acest moment putem spune că lotul este complet, deși au fost momente în nu ne gândeam la eventuale transferuri, dar evenimentele se succed în fotbal. Din nefericire, în vară nu am putut să semnăm niciunul dintre jucătorii cu care am negociat și, cred eu, nici de Tomas nu ne-am fi putut apropia după ce s-a terminat campionatul în Cipru. Această posibilitate a apărut acum, chiar și în condițiile în care vine după o perioadă în care s-a antrenat singur și nu a jucat meciuri oficiale. Dar, repet, UTA nu și-ar fi permis un atacant cu CV-ul și cifrele lui Tomas în vară”, a declarat Gyuszi Balint, antrenorul echipei UTA.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.